Logotips d'organismes oficials

El Ternasco com a protagonista a l’IES Matarranya

El cuiner Javier Robles va impartir una ponència sobre esta denominació d'origen als estudiants de l'escola d'hostaleria de l'IES Matarranya

Video Thumbnail
El Ternasco, gran protagonista d'unes jornades a l'IES Matarranya
Com és costum, any rere anys, el cuiner del Grup Ternasco d'Aragó Javier Robles ha impartit una ponència als estudiants de l'escola d'hostaleria de l'IES Matarranya. Reconéixer les característiques del Ternasco d'Aragó, fer un bon especejament i unes receptes exquisides són diversos els objectius d'

Com és costum, any rere anys, el cuiner del Grup Ternasco d’Aragó Javier Robles ha impartit una ponència als estudiants de l’escola d’hostaleria de l’IES MatarranyaReconéixer les característiques del Ternasco d’Aragó, fer un bon especejament i unes receptes exquisides són diversos els objectius d’esta xerrada, “la classe és d’especejament, de tècniques de cuinat i diferents possibilitats a l’hora d’oferir al comensal el ternasco d’Aragó, que és una mica un ADN que portem els aragonesos al nostre cos”, comenta Robles.

L’ovella Ojinegra de Terol, la Roya Bilbilitana, la Rasa Aragonesa, la Maellana i l’ovella Ansotana són les cinc races d’ovelles aragoneses certificades per tenir la denominació d’origen Ternasco d’Aragó. La zona del Baix Aragó Històric és una de les grans productores del xai Rasa a més de la raça Maellana, provinent d’esta mateixa zona.

Un dels objectius del Grup Ternasco d’Aragón és intentar arribar a totes les escoles d’hostaleria. Santiago Garín és el cap del departament d’hostaleria i comenta que “estem molt contents perquè any rere any sempre comptem amb la presència aquí de Ternasco d’Aragó per fer-nos una demostració tècnica i ens facen este especejament, a més a més és molt important recalcar, que este gènere es quede al centre perquè tant professorat com alumnat puguem treballar amb ell

I és que este producte gastronòmic com és el ternasco d’Aragó és el gran desconegut de la zona “dins de la nostra província i la nostra comunitat autònoma es coneix, però fora d’Aragó és molt difícil arribar-lo a trobar i que a les cartes dels restaurants siga ofert com a tal”, comenta Garín.

Des de l’IES Matarranya buscar divulgar el producte local, “una de les nostres obligacions com a docents és mostrar primerament este producte de quilòmetre 0, de la zona, de la comarca, de la comunitat, mostrar-lo i promulgar-lo als nostres alumnes perquè el dia de demà estos futurs professionals treballen amb el producte”, destaca Santiago.

ISABEL APARICIO
Mitjans