Logotips d'organismes oficials

L’IES Matarranya acull 12 alumnes italians a través del projecte Erasmus+

A finals de març començaran les eixides a París dels estudiants de Formació Professional i FP Bàsica que faran pràctiques a l'estranger

Estudiants i professors de Bèrgam i del Matarranya, en una foto de grup a l'institut comarcal. | Foto: NDM

L’IES Matarranya amplie el seu camí Erasmus+, un recorregut que va començar ja fa set anys gràcies a la formació de professorat a països europeus i amb estades formatives dels alumnes de grau mitjà de Restauració i Cuina. Un projecte que no ha deixat de créixer durant este temps i que el curs passat va ampliar, a més, la mobilitat d’alumnat després que el centre IES Matarranya es convertís en centre acreditat Erasmus+. De fet, enguany el projecte KA121 ha servit per a rebre l’alumnat del centre de formació professional de Bèrgam ITIS P. Paleocapa. Durant una setmana, un total de 12 alumnes de primer curs de batxillerat van acollir a casa seua 12 estudiants bergamascos, que van participar de la vida del centre i van protagonitzar diferents activitats culturals a Vall-de-roures, Alcanyís, Saragossa i els pobles de la comarca del Matarranya . A més, al centre van treballar de manera conjunta diferents competències i habilitats, així com fomentar l’esperit europeu i internacional.

Paral·lelament, a finals del mes de març es farà la primera de les dos mobilitats que l’alumnat i el professorat de formació professional tindran durant este curs acadèmic a París. El centre homòleg, el Lycée Professionnel Jean Drouant, acollirà durant 91 dies tres alumnes que faran la formació en centres de treball a diferents restaurants de l’empresa ‘Compass Group‘, una vegada acabats els seus estudis als graus mitjans de Cuina i Gastronomia i Serveis de restauració. Paral·lelament, enguany i com a novetat, comencen les mobilitats de l’alumnat de FP Bàsica, durant 32 dies, a la capital francesa, on dos alumnes podran fer els FCTs. Al mateix temps, el docent Dabí Latas actuarà com a professor acompanyant i farà una segona mobilitat juntament amb Celia Ferrer, cap d’estudis, amb l’objectiu de fer visites preparatòries i conèixer altres escoles d’hostaleria per emprendre nous projectes. A la vegada, i per al mes de març, l’IES Matarranya serà centre d’acollida de sis alumnes francesos, als quals s’acompanyarà durant el mes de pràctiques a diferents empreses del Matarranya.

Uns projectes que tindran continuïtat en el futur i que podrien anar acompanyats d’altres de nous. De fet, està prevista una visita de dos professors de l’institut comarcal a un centre de Polònia amb la intenció de preparar futures visites d’alumnat i la visita al nostre centre de diversos professors romanesos i polonesos, a la vegada de les formacions a diferents centres internacionals durant l’estiu d’almenys cinc professors més. D’esta manera es vol que el número més gran possible d’estudiants i professors pugue participar d’estos projectes, i que el centre pugue continuar amb la seua funció com a institut de referència al programa Erasmus+, permetent que tota la seua comunitat educativa tingue al seu abast els coneixements i els valors europeus.

REDACCIÓ
Mitjans