Logotips d'organismes oficials

Sara Correa, jove promesa de la cuina aragonesa

L'estudiant de cuina de l'IES Matarranya va aconseguir el segon premi del Certamen Joves Promeses de la Cuina Aragonesa 'Rubén Ríos'

L'estudiant va obtenir el segon premi 'Rubén Ríos'. | Foto: NDM

Catorze alumnes de nou escoles d’hostaleria d’Aragó van competir el passat 9 de febrer, en l’IES Juan de Lanuza de Borja, en la tercera edició del Certamen Joves Promeses de la Cuina Aragonesa ‘Rubén Ríos’, organitzat per l’Asociación de Cocineros de Aragón, amb l’objectiu de promoure l’ús dels Aliments Nobles d’Aragó i motivar als joves cuiners, contribuint a la projecció de la gastronomia aragonesa.

Sara Correa Gómez, de l’IES Matarranya de Vall-de-roures, es va emportar el segon premi amb els plats ‘Calamar de río y montaña’ i ‘Bocaditos dulces del bosque’. La cuinera va tindre 30 minuts per a elaborar les seues dos propostes, un petisú i un primer, en el qual destacaven els productes aragonesos. “Vaig triar productes de l’horta del Matarranya“, va explicar Correa. Per al primer va fer una botifarra de calamar i porc Duroc acompanyada d’un espagueti de card amb salsa de cranc de riu, carxofes i diferents verduretes. I de postres, uns bunyols farcits de cremes pastisseres de verdures com borraina, remolatxa i carabassa en una composició que representava un bosc del Matarranya. Del seu plat salat, el jurat va valorar, sobretot, la tècnica i el sabor, i de la seua proposta dolça, una posada en escena que no deixava a ningú indiferent, a més de la bona utilització de productes del territori.

Per a l’estudiant de cuina va ser tota una experiència participar en este certamen i així ho explicava. “M’ho vaig passar molt bé, perquè coneixes gent, experimentes, presentes plats, coneixes a xefs importants d’aquí de la zona…” Sara Correa estava molt contenta amb la seua segona posició que reconeix el seu esforç i representa una empenta i una motivació per a seguir els seus estudis. “Ara toca continuar aprenent i creixent”.

Aarón Melero, alumne de l’Escola Sant Lorenzo, va aconseguir el títol de Millor Jove Promesa de la cuina aragonesa 2023, amb “Ou escalfat del Baix Aragó” i “Pinxo dolç amb caramel de vi i nous”.

MARTA JIMÉNEZ

 

Mitjans