Logotips d'organismes oficials

Els ‘Sagalets’ s’estrenen amb una mini marxa

L'Escola Infantil Comarcal va organitzar per al seu dia de convivència amb les famílies un recorregut per la Via Verda

Video Thumbnail
L'Escola Infantil Sagalets viu una intensa jornada de convivència amb les famílies
L'Alberg Juvenil de Queretes, situat a tocar de la Via Verda, va acollir el dissabte passat, dia 10 de juny, una jornada de convivència de l'Escola Infantil Comarcal 'Sagalets'. Una setantena de persones, entre mestres, alumnes i familiars, van passar tot el dia a l'aire lliure i van compartir una j

L’Alberg Juvenil de Queretes, situat a tocar de la Via Verda, va acollir el dissabte passat, dia 10 de juny, una jornada de convivència de l’Escola Infantil Comarcal ‘Sagalets’. Una setantena de persones, entre mestres, alumnes i familiars, van passar tot el dia a l’aire lliure i van compartir una jornada plena d’activitats. La proposta principal per al dia de les famílies va ser la primera mini marxa senderista ‘Sagalets’. Una caminada adaptada al nivell dels menuts i que va consistir en un breu recorregut per la Via Verda i un esmorzar. Al seu retorn, al mateix alberg, van organitzar un taller de jardineria, on van plantar flors aromàtiques.

Diferents departaments de la Comarca del Matarranya es van bolcar en l’esdeveniment, des de l’Àrea d’Esports van tirar una mà en l’organització de la marxa i des de Medi Ambient van col·laborar aportant les plantes silvestres. Salomé Roquer, tècnica comarcal, resumia així la jornada, “la idea era fer una jornada de convivència entre pares i xiquets, aprofitar la Via Verda per a fer una marxa, plantar arbres i plantes autòctones de la zona i després fer un menjar i activitats lúdiques per als menuts”.

Per a esta celebració van acudir famílies de la majoria dels 10 pobles del Matarranya que compten amb una aula de l’escola infantil. I van gaudir d’una jornada ben entretinguda. Els xiquets van gaudir i els adults van poder compartir experiències sobre la criança dels més petits.

Actualment, hi ha 52 alumnes a escola infantil comarcal. I en estos moments, i fins a este divendres dia 16 de juny, estan obertes les inscripcions per al curs 2023-2024.

L’alberg de Queretes, situat en una antiga estació de tren, és un espai ideal per a esta mena de propostes, amb sales adaptades per a grans grups i en plena naturalesa. Este espai va reobrir enguany i des de Comarca intenten aprofitar-lo al màxim.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans