window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

Sara Correa i Saúl Gil, de l’IES Matarranya, guanyadors de la quarta edició del Certamen Jóvens Promeses de la Cuina Aragonesa ‘Rubén Ríos’

Este triomf permetrà a estos alumnes de l'Escola d'hostaleria de Vall-de-roures acudir al Concurs de Cuina Lorenzo Acín, en què es mesuraran amb cuiners professionals.

Video Thumbnail
Sara Correa i Saúl Gil s'emporten la 4ta edició del concurs de promeses de cuina aragonesa
El passat 5 de febrer onze alumnes de 6 escoles d'hostaleria d'Aragó van competir al concurs Jóvens Promeses de la Cuina Aragonesa 'Rubén Ríos'. El primer premi va anar a parar a Sara Correa i Saúl Gil, estudiants de l'Escola d'Hostaleria de l'IES Matarranya a Vall-de-roures. El certamen es va celeb

El passat 5 de febrer onze alumnes de 6 escoles d’hostaleria d’Aragó van competir al concurs Jóvens Promeses de la Cuina Aragonesa ‘Rubén Ríos‘. El primer premi va anar a parar a Sara Correa i Saúl Gil, estudiants de l’Escola d’Hostaleria de l’IES Matarranya a Vall-de-roures. El certamen es va celebrar a l’Associació de Cuiners d’Aragó, a l’IES Miralbueno de Saragossa.

No és la primera vegada que Sara Correa es presenta a este concurs, de fet és la tercera. I cada any ha anat escalant llocs, fins a arribar al guanyar. El primer any que es va presentar va quedar tercera i l’any passat va aconseguir en segona posició. “Este any acabo els estudis i volia presentar-me perquè veiessen el progrés que portem aquí a l’escola”, afirma Correa. En canvi, per a Saúl Gil ha sigut la primera vegada. L’estudiant assegura que “ha estat una experiència molt bona, hem aprés i hem conegut gent de tots els instituts d’Aragó”.

Els alumnes havien de preparar dos plats amb aliments Aragó de Qualitat Diferenciada. El plat principal amb què han aconseguit imposar-se a la resta de participants es tractava d’un coll de Ternasco d’Aragó IGP en lingot amb demi-glacé acompanyat de crema de card amb ametlles i un cruixent de patata. “El que vam fer és agafar un àpat tradicional, el card i l’ametlla, i passar-ho a un àpat més modern”, destaca la guanyadora. Per finalitzar, els concursants van realitzar un bombó de xocolata facit amb un gel de farigola i ametlla torrada, “els sabors que a nosaltres ens transmet el Matarranya”, juntament amb un toc de llimona. La presentació d’estes curioses postres anava acompanyada d’una mica d’història, i és que, tal com explica Sara Correa, “la presentem sobre una pedra, perquè la xocolata va arribar per primera vegada al Monasterio de Pedra i volíem fer-li un reconeixement amb esta picada d’ullet. Són pedres recollides per nosaltres mateixos de diferents zones del riu Matarranya”.

Este triomf és la carta d’invitació per acudir al Concurs de Cuina Lorenzo Acín, on s’enfrontaran amb cuiners professionals i dels que tenen moltes ganes d’aprendre. “Gràcies a això creiem que podem créixer, tindre més experiències i aprendre’n”, afirmen els estudiants.

Per la seua banda, i alhora, Sara Correa ha estat seleccionada per a un altre concurs de cuina, en esta ocasió a escala estatal. Parlem del Premi Promeses de l’alta cuina de Le Cordon Bleu Madrid. Per a la primera fase del concurs ha hagut de realitzar un vídeo explicant la seua recepta per a un Paupiette de truita amb salsa holandesa i guarnició. Al web del concurs es pot votar entre tots els participants i les 10 receptes que més vots aconseguixin passaran a la final, que serà a Madrid. Aquí pots votar la recepta de Sara Correa, el termini es tanca el 21 de febrer. A l’abril se disputarà la final i els dos primers guanyadors obtindran una beca per estudiar a l’escola Le Cordon Bleu.

I. Aparicio / M. Jiménez
Mitjans