Logotips d'organismes oficials

La rutina i el moviment físic són claus per a superar el confinament

El Departament d’Esports de la Comarca recomane seguir una rutina d’entrenament

Imatge de la Marxa Senderista Comarcal del 2019 / Foto: P. Viver

El Departament d’Esports de la Comarca ha tengut que suspendre diversos actes per la emergència sanitària. No només actes extraordinaris i que reunixen any rere any a grans quantitats de persones, sino també les seues activitats esportives diàries que es fan pel Matarranya. En este sentit, des de la administració comarcal, s’aconsellen una sèrie de exercicis per a fer a casa.

Moviments, reptes i classes es van passan estos dies per xarxes socials per a poder seguir amb el esport físic. Rocío Zapater, una de les professores del Departament d’Esports, explique que “el primer que hem de fer és establir una rutina per a fer esport a casa”. La organització amb la conciliació familiar, el teletreball o les classes online requerix de un horari concret diari. La alimentació equilibrada i la motivació física i mental son altres de les pautes a seguir. “Si tots los pensaments son negatius, mos pot afectar més al dia a dia. Hem de pensar en que es un moment transitori que entre tots podrem traure en davant”, va explicar Zapater.

La mobilitat de les articulacions del cos i els estiraments són part indispensable de la rutina diària per al confinament. Encara que els exercissis de càrdio siguen més complicats, a les cases del poble són possibles. Les escales, jardins i terrasses son les millors opcions per a cremar calories.

Quasi 1000 persones han estat les afectades per la suspensió de la Marxa Senderista de la Comarca del Matarranya que este any, a més tornave a començar la ronda per a celebrar-se de nou als 18 pobles del territori. El Cross comarcal també es celebrave durant el mes de març i pretenie reunir a atletes de comarques veïnes del Baix Aragó i del Maestrat. De moment, les activitats estan suspeses a la espera de conèixer el temps de confinament i les possibilitats de poder celebrar-se durant els pròxims mesos.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank