Logotips d'organismes oficials

La Comarca millora la senyalització dels senders PR o Petit Recorregut

Els monitors esportius, que han cancel·lat les seues classes durant la pandèmia, s'organitzen en grups per a revisar totes les rutes

Video Thumbnail
Camins senders PR comarca Beseit
El departament d'Esports de la Comarca del Matarranya està millorant la senyalització dels PR o senders de Petit Recorregut. Estes sendes, senyalitzades amb marques al camí de color blanc i groc, recorren trams des dels 860 metres a l'ermita de Sant Rafael fins a la ruta de les Roques del Masmut de

El departament d’Esports de la Comarca del Matarranya està millorant la senyalització dels PR o senders de Petit Recorregut. Estes sendes, senyalitzades amb marques al camí de color blanc i groc, recorren trams des dels 860 metres a l’ermita de Sant Rafael fins a la ruta de les Roques del Masmut de Pena-roja de Tastavins, repartint-se pels 18 pobles del territori comarcal. Són rutes d’una dificultat no molt elevada que també discorren per grans pendents o elevacions del territori.

Els monitors de les activitats esportives, que durant estos mesos han vist suspeses les seues classes habituals, han organitzat grups de dos o tres persones i han recorregut les sendes distribuïdes pel Matarranya. Durant les caminades organitzades s’estan revisant les rutes, la seua accessibilitat i el bon estat dels camins. “Hem aprofitat que els monitors no poden realitzar les seues activitats esportives per a fer estes tasques”, va explicar Salome Roquer, tècnica del departament a la Comarca.

En cas que calga millorar el tram, fer tasques de desbrossar o accessibilitat, el departament de Medi Ambient és l’encarregat d’adequar estes sendes per al seu correcte estat i manteniment al llarg dels anys.

L’objectiu és que les sendes estiguen en un òptim estat de cara als pròxims mesos d’estiu en els quals s’espera una màxima afluència de visitants en els nuclis rurals allunyats dels possibles brots del COVID-19.

En alguns casos, el departament ha detectat senyalitzacions que han quedat ocultes amb el pas dels anys a causa de la flora natural o fins i tot senyalitzacions confuses en algunes bifurcacions concretes. “És cert que en alguns casos ens hem topat amb queixes o opinions negatives dels usuaris a causa de la desaparició de les pintures que senyalitzen este tipus de rutes”, va admetre Roquer. Des de l’administració comarcal l’objectiu és oferir una experiència òptima per a qualsevol classe d’usuari, tant els que es coneixen la senda i pretenguen gaudir de la naturalesa, com per als qui necessiten la senyalització de la ruta concreta. “És estrictament necessari que totes les rutes estiguen perfectament senyalitzades per a no induir a error en cap dels casos”, va explicar Roquer, “qualsevol classe de desorientació podria desembocar en la pèrdua de qualsevol visitant”.

Encara que des de la Comarca es pretén condicionar la major part de trams possibles en el Matarranya, és cert que les senderes de majors distàncies coneguts com GR o senderes de Gran Recorregut són competència de l’administració general, qui s’ocupa del seu manteniment.

REDACCIÓ
Mitjans