Logotips d'organismes oficials
blank

Fins a 70 persones participen en la marxa senderista pels Estrets

El Departament té prevista una nova eixida senderista durant el mes de novembre als túmuls de Queretes

Video Thumbnail
Ruta Senderista Arnes Estrets
La Comarca del Matarranya organitzava el passat cap de setmana una nova eixida senderista hasta un dels llocs amb més reclam de la comarca veïna de la Terra Alta. Els Estrets, situats al terme municipal d'Arnes, van ser el destí de la caminada d'un total de 70 participants. En total la ruta va recór

La Comarca del Matarranya organitzava el passat cap de setmana una nova eixida senderista hasta un dels llocs amb més reclam de la comarca veïna de la Terra Alta. Els Estrets, situats al terme municipal d’Arnes, van ser el destí de la caminada d’un total de 70 participants.

En total la ruta va recórrer quasi 13 quilòmetres que es van desenvolupar des del pàrquing dels Estrets hasta la Franqueta, en la localitat veïna d’Horta de Sant Joan, des d’on va començar el mateix recorregut al revés. Des del departament esportiu de la institució comarcal, “vam decidir fer esta ruta ja que veïns del Matarranya ens van comunicar que mai l’havien visitada”, va assegurar Salomé Roquer.

Una eixida amb una “valoració molt positiva i amb un gran atractiu” que es va veure reflectida en l’alta participació dels veïns de la comarca. En total, es van realitzar 70 inscripcions a pesar que des del Departament es preveia una participació màxima de mig centenar de persones. “Vam obrir el termini d’inscripció abans del pont del Pilar i quan vam tornar del pont vam veure l’alta acceptació que va tindre l’eixida reflectida en el gran nombre d’inscripcions i decidim tancar el termini”, va assegurar Roquer. Una mesura que es va prendre seguint les recomanacions sanitàries i evitant grans aglomeracions de persones a pesar que siguen activitats a l’aire lliure encara que “suposem que els grups que es formen durant l’activitat són contactes que cada persona té en el seu dia a dia, per la qual cosa no preveiem cap risc addicional”.

El Departament té prevista una nova eixida senderista durant el mes de novembre que, mancant que es concrete, podria realitzar-se en la zona dels túmuls funeraris de Queretes. Una alternativa que podria reprendre’s de cara a la primavera i que podria servir de cara al pròxim any si no es poguera realitzar la multitudinària marxa senderista comarcal.

blank Mitjans blank