Logotips d'organismes oficials

L’oferta esportiva que impulse Comarca arribarà a tots els pobles del Matarranya

Pilates és l'activitat més demanada, amb més de 190 matriculats. La proposta de GAP genere molta expectació i sume 125 alumnes en el primer any de creació. Entre xiquets i adults, el servei comarcal aglutine més de 930 usuaris

Video Thumbnail
900 inscrits en les classes d'esport que oferix Comarca
El Departament d'Esports tindrà una inscripció de rècord. I és que més de 930 persones, entre xiquets i adults, s'han matriculat a les diferents propostes esportives que ha tret la Comarca del Matarranya per a la campanya 2022/23. Una oferta esportiva que té el pilates com l'activitat estrella. I és

El Departament d’Esports tindrà una inscripció de rècord. I és que més de 930 persones, entre xiquets i adults, s’han matriculat a les diferents propostes esportives que ha tret la Comarca del Matarranya per a la campanya 2022/23. Una oferta esportiva que té el pilates com l’activitat estrella. I és que enguany s’hi han matriculat més de 190 veïns del Matarranya. Interessant també l’expectació que ha generat GAP (gluteos, abdomen, piernas), que en el primer any s’hi han inscrit unes 125 persones. Uns 600 adults i entre 330 i 340 xiquets del Matarranya s’han apuntat a l’oferta del departament, que enguany (exceptuant Vall-de-roures, que té servei propi) arribarà a tots els pobles del Matarranya. Unes propostes que van començar el dilluns 3 d’octubre i que s’allargaran durant els pròxims vuit mesos.

Salomé Roquer és tècnic del departament d’Esports de Comarca del Matarranya, i va apuntar que «enguany les propostes han tingut una bona acceptació i tenim bastants inscrits a totes les activitats que proposem. Pot ser ha baixat una mica la matrícula entre els xiquets, però estem molt contents del número d’inscripcions que tenim». Un servei que s’està donant a tots els pobles del Matarranya, exceptuant la seua capital, que té servei propi, i que enguany tindrà mínim una activitat per a adults a cada poble. Entre les novetats d’enguany trobem GAP, centrada en tonificar el tren inferior. Pilates continue sent l’activitat més demanada entre els adults als pobles del Matarranya, i entre els xiquets la cosa està molt repartida, tot i que cada vegada genere més expectació multideporte, on es toquen diferents propostes.

Seguint la línia de l’any passat, Mont-roig també inclou la proposta d’escalada, ja que allí està ubicat el rocòdrom comarcal. En alguns casos, i per falta de xiquets i xiquetes per a la pràctica d’esports col·lectius, com el cas del futbol sala, s’han creat agrupacions de pobles per a fer grups més grans.

Lliga d’adults de futbol sala
A la vegada, i des del mateix departament, la setmana passada es va convocar una reunió per a valorar la creació d’una lliga d’adults de futbol sala al Matarranya. Una proposta que tirarà per avant i que tindrà un mínim de quatre equips, després que jóvens de Beseit, Massalió, Pena-roja i Queretes asseguraren la seua presència a una lliga que estarà federada. Tot i això, des de Comarca no descarten que la lliga pugue incloure algun equip més, amb la possible creació d’un equip a Mont-roig i un altre a Vall-de-roures. Beseit, que té molts joves interessats en el futbol sala, està valorant si fer un o dos equips. La temporada 2019-2020, el Matarranya ja va tindre una lliga de futbol sala federada que va estar conformada per sis equips. La pandèmia, però, va obligar a suspendre-la quan apenes s’havien disputat tres jornades.

Sobre esta matèria, Salomé Roquer va remarcar que «en principi només teníem tres equips. Però conforme van passant els dies, van apareixent més persones que volen jugar». A l’interès que en primera instància van mostrar Queretes, Pena-roja i Massalió, als pocs dies s’hi van afegir els jóvens de Beseit, «que estan estudiant si fer un o dos equips perquè són bastanta gent». Des del departament esperaran uns dies més per acabar de configurar el format de lliga, perquè jóvens de Mont-roig i Vall-de-roures també han mostrat interès per a crear una lliga regular que plantege jugar els partits els divendres a les tardes o els dissabtes. De fet, i a falta de futbol gran a bastants pobles del Matarranya com a conseqüència de la recent desaparició del Queretes, el Pena-roja i el Massalió, el futbol sala es veu com una alternativa interessant en alguns pobles on volen que continue rodant la pilota.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans