Logotips d'organismes oficials

Les activitats esportives organitzades des de Comarca comencen a 17 municipis del territori

Este any es mantenen inscripcions en adults, mentre que la participació dels xiquets baixa respecte a la temporada passada

Video Thumbnail
Es manté la matrícula entre el públic adult a les diferents activitats esportives del Matarranya
Al Matarranya es comença a moure el cos. Més de 600 adults s'han inscrit a les activitats esportives ofertes per Comarca. Esports com el pilates, escalada o G.A.P. són algunes de les activitats proposades per a adults, en un any en què mantenen inscripcions. Per contra, i respecte a l'any passat, le

Al Matarranya es comença a moure el cos. Més de 600 adults s’han inscrit a les activitats esportives ofertes per Comarca. Esports com el pilates, escalada o G.A.P. són algunes de les activitats proposades per a adults, en un any en què mantenen inscripcions. Per contra, i respecte a l’any passat, les matrícules dels xiquets per a estes extraescolars han baixat entre les 70 i les 80 inscripcions.

Gimnàstica de manteniment o en cadires, pilates, G.A.P., escalada i ioga són les activitats més demanades pels veïns del Matarranya. Almenys una d’estes classes es fa a 17 dels 18 municipis que conformen en territori. Sobre això, Salomé Roquer, tècnica d’esports de Comarca del Matarranya, comenta que “hem intentat fer almenys una activitat esportiva a cadascun dels pobles de la comarca, fins i tot als més petits, on hi ha menys nombre d’inscrits”. El reconte final és que “més de 600 persones adultes s’han interessat o s’han inscrit en les activitats, un número similar respecte a la temporada passada”.

Les xifres més fluixes estan l’esport infantil, hi ha escassos 220 xiquets apuntats a les diferents opcions esportives, un nombre d’inscrits força menor respecte a l’any passat, quan rondaven els 300. Des de l’ens apunten a l’envelliment de la població del Matarranya com un dels factors del descens en les inscripcions. “Sí que s’ha notat una mica la baixada de participació, però en principi no està malament perquè podem fer activitats a la majoria de les poblacions“, afirma Roquer. Els esports més destacats per a esta franja són futbol sala, patinatge i multiesport.

Per la seua banda, i per segon any consecutiu, la lliga comarcal de futbol sala torna a comptar amb força participació i és que són 7 equips els participants. Este any repetixen Beseit, Queretes, Massalió, Mont-roig, Pena-roja i Vall-de-roures. Enguany s’ha afegit un nou equip de Valljunquera.

Des de Comarca recorden que les inscripcions ja estan tancades, però la gent interessada té les portes obertes i podrà continuar apuntant-se al llarg del curs. Una gran oferta d’activitats esportives, que a més d’entretenir ajuden a fer una vida més saludable.

ISABEL APARICIO
Mitjans