Logotips d'organismes oficials

Comencen les obres de la carretera N-232 de la Torreta fins a Morella

Durant els mesos de juliol i agost es faran treballs de mesures topogràfiques, senyalització i marcatge que no afectaran al trànsit de la via

El tram entre Morella i Mas de la Torreta és l'únic de la N-232 que quede per rehabilitar des del Matarranya a Vinaròs. Foto: Aj. Morella

Esta setmana han començat les obres de la carretera N-232 en el tram comprès entre el Mas de la Torreta i Morella Sud. Parlem d’una artèria vital per als Ports i el Matarranya perquè enllace les comarques d’interior amb el litoral castellonenc. Una carretera que ha patit importants millores al llarg dels últims anys, tant al costat aragonès com al valencià, amb l’actuació en el tram comprès entre Mont-roig i la Vall d’en Lluna, així com la millora del tram entre la Torreta i el Pont de la Bota. Millores que han reduït de forma significativa les distàncies entre Vinaròs i Alcanyís. De fet, el tram entre la Torreta i Morella Sud és l’únic que està pendent de reparar. Unes obres que s’inicien ara amb els treballs de mesures topogràfiques i la senyalització del nou traçat, que es complementaran amb la tala d’arbres i desbrossa de la superfície. Pel que fa als moviments importants de terres, no començaran fins al mes de setembre, de manera que s’ha tingut en consideració el destacat trànsit que té la via als mesos d’estiu. Enguany, a sobre, amb un element addicional, com és la celebració de la Festa del Sexenni de Morella per a l’agost.

Un altre dels aspectes a tindre en consideració amb les obres d’esta carretera està relacionat amb l’afecció al sistema de captació d’aigua de Morella. Tal com van dir des de l’ajuntament, la connexió se situe actualment davall de la via, de manera que l’ajuntament de Morella, la direcció d’obra i l’empresa Aigües de Morella s’han coordinat per a modificar-la i fer una nova instal·lació perquè les obres no afecten el subministre d’aigua del poble. L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, va explicar que «estes són unes obres molt importants, i tindre unes infraestructures de comunicació segures per a la gent de Morella i la comarca» és vital. El primer edil va detallar que «per a natres és una prioritat que les obres no afecten la captació d’aigua del poble i estem treballant amb Aigües de Morella, la direcció de l’obra i l’empresa constructora per adaptar el sistema a les obres i el nou traçat». Sangüesa va recordar que «estos primers treballs no afectaran al trànsit, tenint en consideració que durant juliol i agost augmente la circulació per esta carretera», de manera que els moviments importants de terres es viuran en passar l’estiu.

La carretera N-232, per la qual circulen vora de 3.000 vehicles al dia, sent aproximadament un 16% camions i vehicles pesats, es caracteritze per un traçat sinuós, tant en planta com en alçat, modelat per la presència de lleres naturals. A la vegada, dispose d’una secció transversal estricta que no supere en la majoria del tram els sis metros d’amplada. Ara s’ha dissenyat un nou traçat per a una velocitat de 80 quilòmetres per hora, amb una secció de calçada convencional amb dos carrils de 3,5 metros d’amplària i vorals de 1,5 metros, buscant a la vegada la necessària ordenació d’accessos i dotant-la de l’accessibilitat necessària, intentant aprofitar al màxim el traçat existent per a minimitzar l’afecció de l’entorn. Addicionalment, estan previstos un total de 6,8 quilòmetres de camins de servei que donaran accés a zones de particulars. També s’ha projectat un nou pont sobre el riu Bergantes que tindrà 22,6 metros d’amplada lliure entre estreps, quedant el pont ara existent i el tram de carretera adjacent per accedir a les finques confrontants. A la vegada, el projecte inclou també pantalles acústiques allí on ha resultat necessari.

R. LOMBARTE / REDACCIÓ
Mitjans