Logotips d'organismes oficials

La Comarca posa en marxa la segona ruta del ‘Porta a porta’

Ràfels, Torre del Compte, La Portellada, La Vall del Tormo i Valljunquera compten des del dilluns 31 de gener amb el sistema de recollida de residus en funcionament

Ràfels, Torre del Compte, La Portellada, La Vall del Tormo i Valljunquera s’uneixen al sistema de recollida de residus «Porta a porta». Aquests cinc pobles formaran part de la segona ruta del projecte. Amb aquest servei, s’espera elevar la taxa de reciclatge fins a un 61-73%, una xifra que ja s’ha aconseguit en la primera ruta «Porta a porta» que funciona des del juny de 2018. Això, implica també, millorar la gestió de les fraccions valoritzables i al mateix temps, suposa una reducció important de la fracció resto, destinada a l’abocador, ja que d’ella se separa la fracció orgànica.

En el cas de la matèria orgànica, posteriorment es tracta en la planta de compostatge comarcal, situada en Pena-roja, on s’elabora el compost que després es pot emprar com a fertilitzant. A més, cal recordar que el compost que es produeix posteriorment es distribueix de manera gratuïta entre tots els municipis de la comarca del Matarranya que així ho han sol·licitat.

Des de la Comarca es mostren esperançats en què la segona ruta funcione tan bé com la primera.

REDACCIÓ
Mitjans