Logotips d'organismes oficials

Beseit es convertirà en la capital micològica en una de les festes més boniques de l’any

La població recupere el seu 'Dia dels Bolets', el qual enguany celebre els seus 25 anys de vida. La festa serà els dies 22 i 23 d'octubre

Video Thumbnail
Beseit serà la capital micològica del Matarranya en el retorn del seu 'Dia dels Bolets'
Octubre és sinònim de castanyes rostides, de passejades per boscos de colors marrons i rojos i, com no, de bolets. I si una població del Matarranya destaque pel seu valor micològic, esta és Beseit. Després de dos anys complicats, Beseit recupere per a este octubre el Dia dels Bolets i les seues Jorn

Octubre és sinònim de castanyes rostides, de passejades per boscos de colors marrons i rojos i, com no, de bolets. I si una població del Matarranya destaque pel seu valor micològic, esta és Beseit. Després de dos anys complicats, Beseit recupere per a este octubre el Dia dels Bolets i les seues Jornades Micològiques, una de les festes més boniques de l’any al Matarranya. Durant dos dies, Beseit serà la capital micològica del territori i albergarà un munt de propostes entorn a l’apassionant món dels bolets. Exposicions, conferències, tallers de cuina i, com no, la sempre esperada degustació de tapes pels carrers del poble, seran algunes de les propostes que els pròxims dies 22 i 23 d’octubre albergarà el poble. Un ‘Dia dels Bolets’ bastant especial. I és que enguany es commemoren 25 edicions d’una festa singular i única.

Juan Enrique Celma és l’alcalde de Beseit i apunte que «el ‘Dia dels Bolets’ arriba amb molta il·lusió. Enguany es commemoren 25 edicions de la festa. I ho fa amb una junta renovada, integrada per molts jóvens del poble, i que n’han posat moltes ganes». Parlem de dos dies molt intensos, on Beseit s’omplirà de gent. «És una festa molt important per al poble. Segurament, després de les Festes Patronals, és el moment de l’any que es viu amb més intensitat», remarque Celma. Dos dies que estaran plens d’activitats, i que serà possible gràcies a l’enorme implicació dels veïns i associacions. Seguint la línia d’edicions anteriors, durant la fira hi haurà conferències, demostracions de cuina i l’exposició de bolets del Matarranya. Paral·lelament, i des de l’associació de veïns, enguany s’ha apostat per una gimcana boletaire per a tota la família, i que se celebrarà el dissabte.

Iñaki Urquizu és el president dels Amics dels Bolets, que és l’associació que s’encarregue de la coordinació d’esta fira, i afegeix que «ho tenim pràcticament tot preparat, tant els estands del poble com l’exposició de bolets i els diferents actes que tindrem durant estos dos dies». Una festa importantíssima per al poble, i que «pràcticament implique a tots els veïns», ja sigue «per a donar idees, preparar els bolets o cuinar i repartir les tapes del domenge». Precisament, el dia 23 serà el plat fort de la fira. Parlem de la degustació de tapes pels carrers del poble, i que tindrà un intens recorregut pels diferents estands, on es podran tastar les diferents propostes gastronòmiques d’esta edició. Una bona excusa per a provar els bolets, sobretot en un any que, de moment, se n’estan trobant ben pocs al monte. Per tot això, i si voleu viure esta festa i tastar el bolet de temporada, passeu-tos els pròxims 22 i 23 d’octubre per Beseit. Serà una gran festa.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans