Logotips d'organismes oficials

Les Jornades Europees de Patrimoni exploren les noves rutes del Parrissal

Un grup de 20 persones van recórrer les sendes de la Mina de carbó i el Salobre

Video Thumbnail
Les Jornades Europees de Patrimoni descobrixen les noves rutes del Parrissal
A les nou del matí del passat diumenge, una vintena de persones es van donar cita al pàrquing del Parrissal de Beseit per a descobrir, la Mina i el Salobre, les dos noves rutes obertes durant l'estiu en este referent de paratge natural de la comarca. Els senderistes van conéixer les antigues mines d

A les nou del matí del passat diumenge, una vintena de persones es van donar cita al pàrquing del Parrissal de Beseit per a descobrir, la Mina i el Salobre, les dos noves rutes obertes durant l’estiu en este referent de paratge natural de la comarca. Els senderistes van conéixer les antigues mines de carbó de la zona, van contemplar vistes impressionants i van gaudir de la flora i la fauna local de la mà d’un guia experimentat.

Esta experiència va ser possible gràcies a la Mancomunitat de la Taula del Sénia, que en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni 2022 que enguany estan orientades al Patrimoni Sostenible, va organitzar la sortida en este espai natural. Tal com conta la seua gerent, Tere Adell, “moltes de les activitats d’enguany s’han centrat en el patrimoni natural i, en este sentit, el Matarranya és un referent, és un lloc emblemàtic de naturalesa i paisatge”. Estes rutes noves, que no estan tan visitades i que donen una altra perspectiva, són les que interessen per a estes jornades, apunta Adell, ja que “l’objectiu és visibilitzar el nostre territori, perquè per a estimar algo, primer ho hem de coneixer“.

La ruta de la Mina i la del Salobre, permeten admirar tota la naturalesa de la part alta del Parrissal. La ruta del Salobre és de dificultat baixa i la de la Mina és més exigent. Esta última passa per l’antiga mina de carbó de Beseit i compta amb 5 miradors de vistes impressionants que oferixen una imatge diferent dels Ports. La tornada la van efectuar per la clàssica ruta de les passarel·les, la qual compte des d’este estiu amb novetats. Al juny, es va allargar el recorregut adaptat i es pot creuar tota la part final de l’estret a través de passarel·les de fusta.

Totes les propostes organitzades dins de les Jornades han tingut molt bona acollida entre el públic. En esta ocasió la inscripció estava limitada a 20 persones, “vam haver de dir a molta gent que ja estava complet l’aforament, així que estem molt contents amb esta i, en general, amb totes les propostes”, afirmava la gerent de la Mancomunitat. Destacava també la ruta que van fer fa dos caps de setmana a Herbés, on uns 60 participants van visitar les oliveres mil·lenàries que hi ha en esta localitat veïna. Tan sols queden tres sortides més per a tancar les jornades, a Canet lo Roig, Alcanar i La Ràpita i des de la Mancomunitat de la Taula del Sénia ja estan pensant en propostes especials per a l’any vinent, quan se celebrarà el 10 aniversari de les Jornades de Patrimoni Europees.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans