Logotips d'organismes oficials

El Matarranya se suma a les protestes climàtiques coincidint amb la Cimera d’Egipte

Una de les reivindicacions de la concentració va ser l'oposició als projectes eòlics que es plantegen a la comarca

Video Thumbnail
El Matarranya se suma a les protestes climàtiques coincidint amb la Cimera d'Egipte
Des del passat 6 de novembre, i fins a avui, Egipte ha acollit la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic. Coincidint amb esta cimera, algunes organitzacions de la comarca del Matarranya s'han agrupat, i fa uns dies van protagonitzar una concentració a Vall-de-roures per a exigir j

Des del passat 6 de novembre, i fins a avui, Egipte ha acollit la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic. Coincidint amb esta cimera, algunes organitzacions de la comarca del Matarranya s’han agrupat, i fa uns dies van protagonitzar una concentració a Vall-de-roures per a exigir justícia climàtica i energètica. Sota el lema “Que no cambie el clima, que cambie el sistema”, diferents agrupacions del Matarranya, de la província i de tot Aragó, es van reunir a la capital comarcal exigint mesures per a una transformació ecològica i social.

Va ser un dissabte que va estar passat per aigua, però això no va impedir que estes agrupacions celebraren la concentració a la llonja per a exigir justícia climàtica i energètica. Taller de pancartes, xocolatada, dos batucades i per finalitzar la lectura d’un manifest van ser les activitats programades per reclamar un canvi en el sistema energètic que protegeixi el medi ambient, però també en defensa del paisatge i del turisme com a model econòmic de la comarca del Matarranya.

L’oposcició als projectes eòlics que s’estan plantejant a la comarca van ser un dels punts centrals de les reivindicacions de l’acte. Així ho explicava Marta Ferrás, Associació d’Empresaris del Matarranya, “estem reclamant un canvi en el model energètic, no volem megacetrals eòliques, estem en contra d’este model centralizat i reclamem un model descentralitzat, ajudes a les comunitats energètiques i ordenació del territori”.

ISABEL APARICIO

 

Mitjans