Logotips d'organismes oficials

46 nous positius per COVID-19 a la residència de Vall-de-roures

Es tracta de 26 usuaris i 20 professionals sanitaris infectats

Després de que es detectaren els primers casos de COVID-19 a la residència de Vall-de-roures, l’ajuntament de la capital comarcal va prendre mesures a l’acte.

D’entrada, es van tancar les zones comuns i es va establir un nou protocol que va permetre aïllar als positius de la resta d’usuaris. Alhora, el personal sanitari va repartir-se els dos blocs, de manera que els professionals que estéssin en contacte amb els malalts no atendrien als altres residents. Es van allargar els torns fins a 12 hores, al temps que es va habilitar un hostal per als sanitaris que no poguessin retornar a les seues llars.

D’altra banda, l’ajuntament va posar-se en contacte en un laboratori de Barcelona, al qual li va comprar un total de 80 proves PCR amb l’objectiu de poder establir un protocol més clar i evitar la propagació dels contagis.

Els resultats s’han sabut esta passada matinada i han estat concloents. Del total dels 34 residents sense simptomatologia, 26 han resultat ser positius. Pel que fa als professionals sanitaris, s’han realitzat un total de 42 proves amb un total de 20 positius. Així, la prova ha determinat un total de 46 nous positius.

Per ara, des del consistori s’ha iniciat una crida de personal sanitari i d’assistència per a cobrir les necessitats sorgides arran de les baixes pels professionals que han donat positiu. “Casi no tenim personal ni per al següent torn, el d’avui mateix a les set de la tarde. Hem fet un pregó per a què qualsevol persona que vulgui treballar en gent major es posi en contacte en nosaltres, ja siguin sanitaris o persones disposades a dur a terme tasques de cura als ancians. Jo mateix hauré d’entrar com a personal d’infermeria”, ha comunicat l’alcalde de Vall-de-roures, Carlos Boné.

A hores d’ara s’ha passat un comunicat a Salut Pública i Serveis Socials. “Tot el món està reunint-se perquè és molt difícil de trobar personal i les altres residències estan molt plenes”, va concloure Boné.

SABINA COLOMÉ
Mitjans