Logotips d'organismes oficials

Diputació reorganitzarà el pressupost del 2020 per a reforçar l’ajuda als ajuntaments

L'objectiu és augmentar el Pla d'Ocupació i el de Concertació, a més d'ampliar les ajudes directes a autònoms i pimes

Reunió a través de videoconferència dels portaveus de la Diputació Provincial de Terol. / Foto: NDM

La intenció de la DPT amb el reajust del pressupost és augmentar, especialment, les ajudes directes als ajuntaments i atendre altres sectors que generen activitat econòmica i que s’han vist afectats per la crisi. L’equip de govern, PSOE-PAR, ja ha comunicat als portaveus dels grups polítics, en reunions telemàtiques informatives, algunes de les línies generals de treball que es duran a terme i els ha demanat col·laboració per a la seva concreció en futures reunions dels òrgans de govern. Així ho ha assegurat el president de la Diputació de Terol, Manuel Rando, que ha assenyalat que “estem fent un estudi profund del pressupost, per a fer un plantejament seriós a tots els grups polítics de la nostra Diputació i intentar arribar a un acord, de tots, per a afrontar aquesta difícil situació que estem vivint”.

Manuel Rando ha destacat que la institució ha prioritzat durant les primeres setmanes de l’Estat d’Alarma l’atenció a l’emergència, a través dels serveis de teleassistència, bombers o carreteres, entre altres, però sense oblidar la gestió diària i les necessitats futures. “Aquest equip de govern, amb la gran feina duta a terme pels serveis de la institució com el Secretari General, intervenció o secretària de personal, ha estat plantejant solucions a les disposicions del Reial decret llei de l’Estat d’Alarma que impedien dur a terme determinats treballs. Comencem a treballar sobre el Pla de Concertació, per a poder avançar als nostres ajuntaments els tres milions que tenim pressupostats i d’altra banda el pla d’ocupació que és molt necessari. En això estem, està pràcticament finalitzat i també estem treballant sobre els romanents de l’any 2019”, ha assenyalat Manuel Rando que ha anunciat que a final de mes, complint amb la normalitat institucional, es desenvoluparà tant la Junta de Govern com el ple ordinari amb totes les garanties normatives.

Per part seva, el vicepresident de la institució, Alberto Izquierdo, ha destacat que la reorientació del pressupost ha d’estar encaminada a “augmentar les ajudes directes als ajuntaments perquè puguin atendre les necessitats dels municipis”. Ha assenyalat que l’objectiu és “incrementar el pla d’ocupació, el pla de concertació, fer un FIMS potent… Això significa que els ajuntaments puguin contractar a persones i empreses, fer petites obres que la llei ens permet. Perquè entenem que és fonamental la reactivació de l’ocupació i de l’economia a través dels autònoms i les PIMES del medi rural”.

Izquierdo ha apuntat que “és molt important que estiguem tots d’acord i jo crec que al final tindrem un acord global de tots els grups de la Diputació perquè al final això no és una qüestió política, és una qüestió de tots”.

El president Rando ha recordat, a més, l’esforç que ha està realitzant en aquesta situació la Diputació de Terol, després d’avançar 23 milions d’euros als ajuntaments per a garantir-los liquiditat. “Ara és la institució provincial la que suportarà aquesta pressió fiscal i no els consistoris”, ha dit.

REDACCIÓ

 

Mitjans