Logotips d'organismes oficials

Dones de Pena-roja confeccionen mascaretes i bates

Les mascaretes es van ficar a disposició de tots els veïns, mentre que gairebé un centenar de bates es van donar a Vall-de-roures

Un total de vuit dones del municipi han enfilat fil i agulla. / Foto: NDM

Les mostres de solidaritat han estat un dels aspectes més positius de l’actual crisi sanitària. Són moltes les propostes que s’han fet des de les administracions públiques, empreses del territori i particulars. Des de l’adquisició de mascaretes a alguns municipis, com La Freixneda, fins a la fabricació de material sanitari per empreses de confecció.

Dins de les iniciatives municipals, Pena-roja ha estat una de les localitats que s’ha sumat a esta causa. Així, un total de vuit dones, coordinades per Sara Lombarte del Mas d’Antolino, han enfilat fil i agulla per a confeccionar bates i mascaretes.

“Primer es van fer mascaretes, que es van repartir entre els veïns del poble. Després, s’ha decidit produir bates, que s’envien on són necessàries gràcies a la coordinació en la Comarca i la doctora de Pena-roja”, va comentar el regidor Ruben Lombarte.

Per a les mascaretes un regidor de de Calanda va cedir de manera altruista diversos metros de tela i, a més, va posar a disposició un patró de costura, mentre que les gomes van ser proporcionades per l’ajuntament.

Vist l’èxit de la primera iniciativa, diversos veïns i veïnes van coordinar-se per a comprar més tela i buscar un patró per a fer bates, gairebé un centenar de les quals s’han cedit a Vall-de-roures donada la dificultat de les seues circumstàncies.

“Com a ajuntament som el canal, però si no fora per estes persones no podríem fer res. Els hi hem d’estar molt agraïts”, incidí Lombarte.

SABINA COLOMÉ

 

Mitjans