Logotips d'organismes oficials

Queretes arregla alguns carrers i camins

El temporal Gloria i les darreres pluges han provocat greus desperfectes en algunes vies

De moment les obres s'hauran de fer en fons de l'ajuntament. / Foto: S. Colomé

Fa aproximadament un any que Queretes va començar l’arreglo d’algunes de les seves vies. Primer va ser el carrer Angustias i en l’actualitat estan intervenint al Tremedal i la baixada de les sendes.

“Era una demanda que els veïns tenien des de feia molts anys perquè veritablement els carrers estaven vells i, a més, les preses d’aigua es trobaven en mal estat”, va concretar l’alcalde Fernando Camps.

Encara que la idea era realitzar aquestes obres gràcies a algunes subvencions, de moment l’ajuntament les està escometent en fons propis, a l’espera de que les administracions treguin les convocatòries. En total, el projecte costarà aproximadament 75.000 € a les arques municipals.

Les obres, que haurien d’estar finalitzades, s’han allargat a causa de l’excepcionalitat de la situació durant els últims mesos: primer pel temporal Glòria i ara per la crisi sanitària.

Paral·lelament, i després que tant el temporal de gener com les últimes pluges hagin fet malbé camins de la localitat, el consistori també ha decidit tenir la iniciativa d’arreglar-los.

En este sentit, l’ajuntament es farà càrrec de l’arreglo dels desperfectes en els dos barrancs de al Camí de les Valls i, també, de la via d’entrada a les bombes d’aigua. “Són obres urgents perquè es poden produir accidents. De moment haurem de finançar-ho amb fons municipals ja que les administracions i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ens han dit que, de moment, no es poden fer càrrec “, va concloure el regidor.

Les obres consistiran en el re-asfaltat de les pistes, alhora que es construiran salts de formigó per a que, quan arribi una barrancada, l’aigua salte per dalt i no s’obstrueixin els tubs, tal com passava fins ara.

SABINA COLOMÉ
blank Mitjans blank