Logotips d'organismes oficials

De moment ni festes fins setembre, ni piscines fins juliol

Unes mesures provisionals que es revisaran el pròxim 3 de juny

blank
Les piscines no podran obrir fins al mes de juliol, sempre respectant l'autonomia municipal. / Foto: J. Blanch

La consellera de Presidència i Relacions Institucionals, Mayte Pérez, ha participat aquest dimecres en una reunió de coordinació del Govern d’Aragó amb les entitats locals, en la qual han estat presents les tres diputacions, els ajuntaments de les tres capitals i la Federació Aragonesa de Municipis, Comarques i Províncies (FAMCP).

En la cita, celebrada per videoconferència des de la seu del 112 Aragó, s’han abordat qüestions de competència municipal que preocupen als municipis de cara a l’estiu. Finlament, han estat d’acord per totes les parts en retardar almenys fins a juliol l’obertura de les piscines municipals, suspendre les festes patronals i retardar l’obertura de les escoles infantils a setembre. D’esta manera, de forma provisional, les festes dels mesos de juny, juliol i agost no es podran celebrar. No obstant això, totes les parts han quedat en reunir-se en una nova sessió en dos setmanes, el pròxim 3 de juny, per a tornar a avaluar la situació i establir nous criteris.

“La prudència, el sentit comú i la responsabilitat és el que ha de prevaler en qualsevol decisió en estos moments. A nivell individual i també a nivell institucional”, ha manifestat la consellera de Presidència, qui ha agraït la disposició de totes les parts per a plantejar “no sols les seues inquietuds, sinó també propostes”.

Baix este criteri s’ha decidit “concretar no obrir les piscines el mes de juny, sempre respectant l’autonomia municipal”, segons Mayte Pérez. S’ha optat així mateix per “suspendre les festes patronals previstes per als pròxims mesos”, amb l’objectiu d'”evitar situacions de contacte personal”. “La societat aragonesa és sensible a la situació que estem vivint, hem trobat una certa unanimitat en això”, ha abundat la consellera de Presidència. I el mateix amb les escoles infantils. Tots estos acords es revisaran això sí en 15 dies “per a no hipotecar el futur amb decisions que ara ens semblen lògiques però que dins d’un mes poden estar desfasades”, ha conclòs la consellera.

En la reunió han estat presents el president de la FAMPC, Luis Zubieta (amb altres quatre representants d’este organisme); els tres presidents provincials –Juan Antonio Sánchez Quero, Miguel Gracia i Manuel Rando–; els alcaldes d’Huesca i Teruel –Luis Felipe i Emma Buj–, i la vicealcaldessa de Saragossa, Sara Fernández.

Per part del Govern d’Aragó han participat, a part de la consellera de Presidència, els directors generals d’Administració Local i Relacions Institucionals, José Ramón Ibáñez i Ricardo Almalé; els secretaris generals tècnics d’Educació i de Presidència, Estela Ferrer i José Luis Pinedo, i el director general de Salut Pública, Francis Falo.

La reunió s’ha produït davant els dubtes plantejats per ajuntaments i comarques en les videoconferències setmanals de les Unitats de Coordinació Comarcal (UCOCAL), posades en marxa amb motiu de la crisi del coronavirus, i amb l’objectiu d’aconseguir un punt de vista unànime per part de les entitats locals aragoneses.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank