Logotips d'organismes oficials

El Govern d’Aragó sol·licita a Beseit l’alliberament de la sendera d’accés al Parrissal i Moletes d’Arany

Els passats dies l’ajuntament havia instal·lat una porta de forja per a fer un control de l’aforament

La barrera física s'havia instal·lat el passat divendres. / Foto: NDM

Ahir donàvem a conèixer la denúncia social que diferents col·lectius havien fet al voltant de la recent instal·lació d’una porta forjada a l’accés del Parrissal. I és que, mentre que en declaracions a Ràdio Matarranya, l’alcalde Juan Enrique Celma comentava que “la porta és una barrera física per a moments molt puntuals i estarà oberta de manera general”, la plataforma de recollida de signatures Change.org n’ha aconseguit gairebé 4.000 en contra d’esta barrera física.

La situació ha arribat fins al Govern d’Aragó que, des de la Direcció General de Turisme, ha tramès una comunicació al consistori beseità sol·licitant l’alliberament de la sendera d’accés al Parrissal i Moletes d’Arany.

Dit informe contextualitza la situació actual entorn del PR-TE 153 Sendera Camí a les Moletes d’Arany, el qual va ser autoritzat mitjançant l’Ordre de 20 de gener de 2020 del Conseller d’Indústria, Competitivitat i Desenvolupament Empresarial, incidint en què els treballs d’acondicionament del tram d’este PR que discorre per Beseit se durien a terme en conformitat al Manual de Senders Turístics d’Aragó.

Per això, la directora general de turisme, Elena Allué sol·licita que “l’ajuntament adopte les mesures que garanteixin el pas lliure, al llarg de l’extensió de tot el recorregut, dels usuaris del PR-TE 153 en la finalitat de donar cumpliment al disposat al Decret 159/2012, de 19 de juny, del Govern d’Aragó”.

SABINA COLOMÉ
Mitjans