Logotips d'organismes oficials

L’ampliació del cementeri de La Freixneda segueix la tendència d’instal·lar columbaris

La ampliació compta amb 24 nínxols i 9 columbaris que fan 33 places en total

La nova ampliació al cementeri de La Freixneda / Foto: NDM

Després que Queretes i Ràfels instal·laren recentment nous columbaris all seu cementeri municipal, La Freixneda acaba de finalitzar el condicionament de les seues instal·lacions sobre aquest tema. Els ajuntaments han apostat durant les últimes setmanes per les reformes en els cementeris municipals. Concretament, diversos municipis han instal·lat recentment columbarios destinats a la incineració i han ampliat l’oferta de nínxols.

La innovació també ha tingut cabuda a La Freixneda. Aquest Ajuntament, al principi va contemplar la instal·lació de nous nínxols davant l’escassetat actual i va acabar instal·lant un total de 9 columbaris en un espai restant. Una reforma que s’ha dut a terme durant l’estat d’alarma, aprofitant la baixa demanda en el sector de la construcció, gràcies als fons propis de les arques de la localitat.

L’ampliació del cementeri compta amb 24 nínxols més i 9 columbaris, en total, 33 places per a “molts veïns que van marxar a viure fora, en el final de la seua vida decideixen que volen restar a La Freixneda”. Així i tot, “la idea és continuar apostant pels columbarios”, va assegurar Frederic Fontanet. En un futur, Fontanet pretén instal·lar una columna central en la qual cabrien un total de 80 columbaris de reduïdes dimensions en els quals depositar les urnes cineràries.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank