Logotips d'organismes oficials

Queretes instal·la columbaris i realitze millores al centre cultural

Donades les circumstàncies, es preveuen modificacions al pressupost plantejat a inici d'any

En total, s'han instal·lat uns 30 columbaris que cobriran esta demanda durant bastants anys. / Fotos: NDM

Les activitats de millora municipal no cessen a Queretes. I és que des de que els obrers han pogut tornar a treballar, les comandes han estat variades. Com comentàvem fa uns dies, la localitat estava acabant de millorar alguns carrers, alhora que pensava iniciar obres d’arranjament d’alguns camins que s’havien vist malmesos durant els passats temporals.

A més, estes passades setmanes han realitzat millores al cementiri municipal. Concretament, igual que estan fent altres municipis del Matarranya, s’ha decidit instal·lar columbaris. “Encara que alguns veïns col·loquen les cendres al nínxols familiars, n’hi ha que no en tenen o prefereixen tenir l’opció d’utilitzar columbaris”, va comentar l’alcalde Fernando Camps.

Les obres han durat dues setmanes i el pressupost a rondat els 3.000 €. En total, s’han emplaçat una trentena de columbaris en una zona estreta del cementiri on no hi cabien els nínxols convencionals. Una obra que, segons l’alcalde, podrà tindre ús durant molts d’anys. “Ara hem d’establir el que costarà el servei. Intentarem ajustar-ho al preu d’altres municipis per tenir una taxa similar”, va comentar Camps.

Un projecte que no estava plantejat en el pressupost anual i per al qual s’ha tingut que fer una modificació pressupostària. “Este any teníem previstes algunes obres que, donada la situació actual, no podrem fer. Per això haurem de realitzar modificacions al pressupost per a encabir noves obres com, per exemple, arreglar els malmesos del temporal Glòria”:

D’altra banda, el consistori cretenc també ha emprès alguns treballs de millora al centre cultural. “És un edifici vell i necessita un manteniment. Hem aprofitat ara que havia d’estar tancat per a escometre-los”, va explicar l’edil. Més concretament, les obres s’han efectuat a la planta baixa, on se situa el bar. Així, s’han canviat els desguassos d’aigua i, també, les tarimes de fusta de darrere de la barra.

En total, les obres han durat cinc dies i el pressupost destinat ha estat de 2.000 €. “Continuarem fent obres a este edifici perquè necessita millores. Tenim pensat canviar les rajoles de la primera planta del centre, on està l’aula de música i l’estudi de Ràdio Matarranya”, va concloure Camps.

SABINA COLOMÉ
Mitjans