Logotips d'organismes oficials
blank

L’exposició de Paco Lafarga al Museu Juan Cabré de Calaceit quede prorrogada fins octubre

El període per a poder visitar l'exposició s'amplia fins a finals del mes d'octubre

La mostra compte amb 35 il·lustracions sobre llibre-compte 'El Palacio Oculto de las Siete Puertas'. / Foto: NDM

El Museu Juan Cabré, de Calaceit, ha ampliat fins al pròxim 30 d’octubre l’exposició de 35 il·lustracions realitzades al llapis i carbó sobre paper que Paco Lafarga ha creat per a il·lustrar el llibre-compte El Palacio Oculto de las Siete Puertas, escrit per Yol de Yeste. L’exposició es va reobrir el passat dijous 4 de juny després d’haver d’ajornar la seua inauguració prevista per al 13 de març i que es va anul·lar al declarar-se l’estat d’alarma.

El llibre escrit en forma de poemes, Yol de Yeste rescata una de les llegendes orals contades pel seu besavi, “el papà Manuel”, que comença en el palau de la Alfajería de Zaragoza i acaba en Els Ports de Beseit. En el llibre inspirat al Matarranya, apareix la protagonista dels seus llibres “la niña del pañuelo”, que és el personatge principal del seu primer lliure Sueños desde el silencio. El personatge és una representació de l’autora anys arrere. El relat va passar de generació en generació en la seua família fins que va arribar a Yol, qui malgrat ser sorda de naixement ha aconseguit véncer l’adversitat auditiva i transmetre esta història a tots els públics. Estos contes, explica l’escriptora, “van trencar els motlles i els fonaments que va imposar la societat al·legant que jo, sent sorda profunda de naixement, mai podria saber-los, o, més ben dit, escoltar-los”.

Pel que respecta a Paco Lafarga (Saragossa, 1977), és pintor, il·lustrador i professor de pintura. La seua pintura se centra fonamentalment en l’estudi realista de la figura humana utilitzant com a tècnica l’oli o el carbonet, destaca per la seua personalitat, el seu domini tècnic i el seu lliurament al dibuix. Encara que va estudiar turisme, va prendre la decisió de dedicar-se per complet a la pintura. Actualment dirigix l’estudi Modigliani de dibuix i pintura a Saragossa on combina el seu treball com a creador amb la docència.

Va realitzar en 2012 el curs de realisme i figuració amb Antonio López i Andrés García Ibáñez. Entre els seus reconeixements més importants està alçar-se amb el 1r premi en el Certamen Internacional de retrat Modportrait 2014; Premi-adquisició Antonio López de pintura i dibuix de la ciutat de Tomelloso 2014. Ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives en ciutats com Saragossa, Madrid, Barcelona o Granada, la seva obra es troba en diverses institucions i col·leccions públiques i privades.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank