Logotips d'organismes oficials

Pena-roja de Tastavins habilitarà una ludoteca guarderia per al pròxim curs

L'espai es condicionarà amb 18.000 euros davant l'augment de la natalitat en els últims anys

Video Thumbnail
Reunio guarderia pnrj
Pena-roja de Tastavins ha comunicat recentment l'obertura d'una ludoteca que complisca la funcionalitat de guarderia municipal. La intenció del consistori és tindre-la a punt per al pròxim curs, pel que a l'inici de setmana es va realitzar una reunió amb els pares dels xiquets d'entre 0 i 3 anys de

Pena-roja de Tastavins ha comunicat recentment l’obertura d’una ludoteca que complisca la funcionalitat de guarderia municipal. La intenció del consistori és tindre-la a punt per al pròxim curs, pel que a l’inici de setmana es va realitzar una reunió amb els pares dels xiquets d’entre 0 i 3 anys de la localitat amb la finalitat d’adjudicar les obres com més prompte millor.

En estos moments, la localitat compta amb un bon nombre de nounats i xiquets que no disposen de servei de guarderia. Una recuperació de la demografia de la localitat després d’un període de baixa natalitat. “Feia molts anys que no hi havia tants xiquets d’estes edats. S’han quedat jóvens al poble i també ha vingut gent de fora”, va assegurar una de les regidores de l’Ajuntament. Amb este nou servei el Consistori busca assegurar la conciliació familiar i facilitar la compaginació laboral de les famílies.

Davant la situació, l’Ajuntament va creure oportú habilitar un espai de ludoteca en un local propietat del consistori. “Comptàvem amb uns habitatges construïts des de fa uns anys en les quals caldrà habilitar els espais, com per exemple la construcció d’un bany per a xiquets o la instal·lació de portes envidrades“, va explicar la regidora Anabel Roda. L’Ajuntament destinarà part dels seus fons propis per a adaptar la ludoteca-guarderia que en un futur “es podria convertir en escola infantil gràcies a alguna subvenció com els FITE”. De moment, les obres tindran un cost de 18.000 euros.

La resposta per part dels pares després de la primera reunió va ser positiva. L’acceptació comporta, almenys, entre 6 i 8 xiquets interessats per al pròxim curs, que es preveu que ja es puga habilitar el servei de guarderia municipal. “Les famílies estan il·lusionades, esperançades i agraïdes davant aquest nou suport que pretén que les famílies es queden al poble i fer-los més fàcil la vida”.

REDACCIÓ
Mitjans