Logotips d'organismes oficials

L’entorn del Castell de Vall-de-roures compta amb una nova zona ajardinada

Els treballs són el final d'un projecte de recuperació que es va iniciar fa uns anys amb la compra i eliminació dels corrals

S'han creat diferents espais com un pàrquing, taules de pícnic i un jardí amb plantes i flors. / Foto: J. Puig

L’entorn del conjunt monumental de l’Església i Castell de Vall-de-roures ja llueix amb un nou entorn que inclou zones verdes. Concretament s’han ajardinat els voltants per a crear diferents espais. D’una banda, hi ha una zona ornamental de jardí amb plantes i flors. També s’ha creat un espai amb césped en el qual a més s’han col·locat unes plataformes des de les quals es pot contemplar el monument i el seu entorn. En una tercera àrea s’han col·locat taules de pícnic i s’ha habilitat una zona de pàrquing.

Estos treballs són el final d’un projecte de recuperació del Castell i el seu entorn que es va iniciar fa uns anys amb la compra i eliminació dels corrals que es trobaven al costat de l’Església. L’espai reformat era un entorn degradat, que tal com explicava l’alcalde de la localitat Carlos Boné, “era una cosa que indubtablement empitjorava la imatge del nostre centre històric i que ara canviarà moltíssim del que feia fa uns anys”.

Respecte a la inversió econòmica, esta última fase ha costat 70.000€ i ha comptat amb diverses ajudes. Una part ha vingut finançada pel Fons d’Immersions de Terol (FITE), amb al voltant d’uns 22.000€, i aproximadament la mateixa quantitat ha vingut del Fons d’Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació. El reste s’ha sufragat amb aportacions pròpies del municipi.

D’altra banda, recentment el Castell s’ha vist envoltat en una polèmica pel tancament del pati d’armes que limite el lliure accés amb una porta. Paral·lelament, el Castell es troba actualment en la seua tercera i última fase de rehabilitació. Uns treballs que recuperaran els rebostos i les habitacions de l’arquebisbe. A més, es realitzarà una neteja i restauració de les façanes amb un condicionament general. En este sentit, l’objectiu és que l'”emblema del nostre centre històric llueixi amb tota la seua esplendor”, va assegurar Boné.

JOSÉ BLANCH
blank Mitjans blank