Logotips d'organismes oficials

Fondespatla, Pena-roja i Valljunquera tindran Wifi gratuït pels carrers

Els tres pobles han obtingut una subvenció de la Unió Europea dotada de 15.000 € per col·locar punts de connexió gratuïts

Video Thumbnail
Wifi pobles
Fondespatla, Pena-roja de Tastavins i Valljunquera comptaran pròximament amb connexió WIFI gratuïta als carrers dels seus municipis gràcies a l'ajuda WiFi4EU, una subvenció de la Unió Europea dotada de 15.000 € destinats a col·locar diferents punts de connexió gratuïts. L'ajuda, que es convoca per t

Fondespatla, Pena-roja de Tastavins i Valljunquera comptaran pròximament amb connexió WIFI gratuïta als carrers dels seus municipis gràcies a l’ajuda WiFi4EU, una subvenció de la Unió Europea dotada de 15.000 € destinats a col·locar diferents punts de connexió gratuïts.

L’ajuda, que es convoca per tercer any consecutiu, va deixar en la passada edició a La Portellada, Ràfels i La Vall com a localitats seleccionades per a la instal·lació al Matarranya.

A Fondespatla es col·locaran 11 punts de connexió, “hem triat les placetes o les zones on se situa més gent”, explicava l’alcaldessa Carmen Agud. A més, la localitat ja ha adjudicat a l’empresa Embou la instal·lació i manteniment durant tres anys. “Crec que ens anirà molt bé, ara tenim wifi a la plaça i veus que molta gent va allí amb l’ordinador”, assegurava l’alcaldessa.

Respecte a Pena-roja l’intenció des del consistori és que “pràcticament quede cobert tot el poble”, declarava Ricardo Blanch, alcalde de la localitat. “Que es puga connectar la gent és una cosa bàsica, de cara al turisme, gent jove, gent de fora i els propis del territori, i també és important que siga gratuït i que tinga suficient capacitat”.

Pel que fa a Valljunquera, “ens agradaria que estiguera instal·lat abans de final d’any. Hi ha termini d’un any i mig, però si podem fer-ho abans, millor”, explicava Luis Miguel Herrero, regidor. En el municipi pretenen donar connexió a pràcticament tots els edificis públics i els punts més cèntrics del casc com l’Ajuntament, consultori mèdic, columpios o piscines. Fins i tot s’estudia la possibilitat d’afegir connexió a l’ermita de Santa Bàrbara. “Estem en el segle XXI, si volem desenvolupar les zones rurals, hem de saber que una de les principals són les telecomunicacions. Amb el teletreball no ha sigut fàcil. Ens interessa tant a nivell personal com a nivell professional perquè qualsevol persona que treballo aquí tinga les mateixes possibilitats per a comunicar-nos de manera àgil”, sentenciava el regidor Herrero.

JOSÉ BLANCH
Mitjans