Logotips d'organismes oficials

Finalment aconseguixen reparar el pont de la Mare de Déu de la Font de Pena-roja

La duració de les obres s'ha allargat poc més d'una setmana, una actuació breu que ha costat més d'un any d'aconseguir

El cost total de l'actuació ha ascendit a uns 3.500 €. | Foto: MJG

A finals de l’estiu de 2019 Pena-roja de Tastavins detectava un forat en un dels pilars centrals de l’antic pont de la Verge de la Font que posava en perill tota l’estructura.

La principal problemàtica per a la reparació del pont ha consistit en aconseguir els permisos necessaris per a poder actuar en el riu. L’Ajuntament de Pena-roja va treballar des de l’inici posant-se en contacte amb Patrimoni, Govern d’Aragó i Diputació Provincial de Terol. Sense resultats clars, finalment va aconseguir el permís de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i de l’Institut Aragonés de Gestió Ambiental per a poder actuar en el Tastavins.

L’obra ha consistit en reforçar la base d’un dels dos pilars. S’han realitzat encofrats amb malla electrosoldada i varetes als quals després se’ls ha col·locat formigó amb la finalitat de solidificar l’assentament del pilar.

Prèviament als treballs es va desviar de l’aigua del riu Tastavins per a poder dur a terme la intervenció. Per a això, va ser necessari el permís de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre. El Tastavins, que ara presenta el cabal més baix pels mesos d’estiu, va ser desviat a través pel segon arc del pont pel qual habitualment no transcorre l’aigua. Els treballs van acabar cobrint de nou la via que es va traçar per a desviar l’aigua. A més, ara es col·locaran pedres per a endreçar el cabal del riu.

La duració de les obres s’ha allargat poc més d’una setmana, una actuació breu que ha costat molt de temps d’aconseguir: “Amb la tramitació i burocràcia passa el que passa, el temps de la COVID també ens ha restat uns mesos, corria molta pressa perquè anem de cara a l’hivern, ara el llit és xicotet i es pot arreglar però en un temps no serà així”, va assegurar l’alcalde, Ricardo Blanch.

El cost total de l’actuació ha ascendit a uns 3.500 € que finalment han sigut sufragats per les ajudes del Pla d’Emergències de la Diputació Provincial de Terol. La reparació del pont era urgent, “corria molt de perill, segurament la pròxima riuada l’hauria derrocat. Ara ja estem tranquils perquè ja ho tenim solucionat”, va sentenciar l’alcalde.

JOSÉ BLANCH
blank Mitjans blank