Logotips d'organismes oficials

El pont de ferro de Vall-de-roures s’arreglarà al 2021

En la mateixa carretera a-231 també s'està treballant en la millora del'encreuament d'accés a La Freixneda i s'està actuant en un talud

La duració aproximada de les obres serà d'un mes. | Foto: J. Puig

Tal com avançava fa unes setmanes Ignacio Belanche, director provincial del Departament de Vertebració del Territori, Mobilitat i Habitatge, la rehabilitació del pont de ferro de Vall-de-roures serà una realitat per a 2021. El projecte, que actualment encara es troba en fase de redacció, està inclòs en els pressupostos del Departament del pròxim any.

S’espera que a l’inici d’any les obres puguin licitar-se i escometre’s durant el segon quadrimestre amb la durada aproximada d’un mes. Un període curt de temps que permetrà no interrompre massa el pas del trànsit pel pont. En este sentit, “estem barallant les alternatives que puguem tenir durant les obres per a vehicles lleugers i pesats”, va assegurar Belanche, “qualsevol que conegui la zona sabrà que no és fàcil buscar una alternativa, sobretot, per als vehicles pesants”, va explicar d”esta forma.

A pesar que caldrà esperar per a conèixer les característiques de l’obra, l’actuació podria estar llesta dins d’un any.

Actuacions a l’A-231

El Departament, a més, en l’últim mes ha iniciat l’actuació en el despreniment d’un talud situat en la carretera A-231. Un tram total de 400 metres que correspon a les obres de conservació de carreteres que permetrà evitar futurs despreniments en la zona. “Si el temps no ho impedeix esperem que la zona estigui llesta abans de nadal”, va assegurar Belanche.

En la mateixa carretera, s’està actuant en l’encreuament d’accés a La Freixneda des de Vall-de-roures. Estes obres pretenen habilitar un carril de desacceleració que permeti als vehicles realitzar un ‘stop’ abans d’irrompre en el carril contrari i seguir en direcció a la localitat. Per a això, s’està actuant en el marge dret de la carretera en direcció a Alcanyís i habilitar el tercer carril, així com millorar l’accés d’un camí agrícola.

Les obres està previst que finalitzin a la fi del pròxim mes de novembre.

REDACCIÓ
Mitjans