Logotips d'organismes oficials

Un nou brot afecte a Pena-roja mentre el Matarranya no registre cap cas en dos setmanes

Des de el 22 de febrer cap municipi del Matarranya registre nous contagis per COVID-19

S'han confirmat 6 positius i alguns establiments han hagut de tancar. | Foto: NDM

La localitat de Pena-roja registre en els últims dies un nou brot de contagis per COVID-19 en 6 positius confirmats pel portal de Transparència Sanitària del Govern d’Aragó. Les dades es corresponen a l’última actualització pública d’ahir 4 de març. Al llarg del dia es faran públiques les dades de l’última jornada, tot i que fins dilluns, degut als retrasos que es produeixen durant els caps de setmana, no es coneixerà la magnitud del brot. No obstant això, segons ha pogut conèixer aquest mitjà, a falta de la confirmació oficial, els casos podrien ascendir a 8.

A l’espera dels resultats dels contactes directes en positius i contactes indirectes són nombroses les persones confinades. Per al moment la majoria dels serveis continuen actius tot i que alguns establiments com ara un dels bars o una de les peluqueries han hagut de tancar per ser contactes directes en positius.

Pena-roja viu una situació que contraste en la resta del Matarranya que no registre cap contagi. Des del 22 de febrer i fins ara, sorprenentment, cap municipi registre nous casos de COVID-19, una situació que feia mesos que no és produïa. Ni tants sols Vall-de-roures que, degut a tenir major població, habitualment registre algun contagi.

La COVID-19 torne a esta localitat després que a finals de gener un altre brot afectara als veïns i veïnes de Pena-roja. En pocs dies al municipi es van registrar 15 positius. Una situació que van lograr estabilitzar relativament ràpid en comparació a altres brots al Matarranya com a La Vall i Calaceit, que van durar un poc més. Este últim brot va obligar també a Pena-roja a quedar-se sense alguns serveis bàsics com ara l’escola infantil, el servei d’esports, l’escola d’adults i fins i tot alguns establiments va tancar.

REDACCIÓ
Mitjans