Logotips d'organismes oficials

La Diputació estudiarà com automatitzar la captació d’aigua que comparteixen Pena-roja i Mont-roig

El sistema de captació té més de 25 anys i està obsolet

Video Thumbnail
Pous Aigua PNRJ MontRoig Diputacio
Després de fer les prospeccions i creació de nous punts de captació d'aigua a la Freixneda i Lledó, la Diputació de Terol estudiarà com millorar l'abastiment d'aigua de Pena-roja de Tastavins i Mont-roig. En el cas d'estes localitats l'actuació se centrarà a fer una posada a punt i automatitzar el s

Després de fer les prospeccions i creació de nous punts de captació d’aigua a la Freixneda i Lledó, la Diputació de Terol estudiarà com millorar l’abastiment d’aigua de Pena-roja de Tastavins i Mont-roig. En el cas d’estes localitats l’actuació se centrarà a fer una posada a punt i automatitzar el sistema de captació que té més de 25 anys i està obsolet.

Pena-roja i Mont-roig comparteixen un dels punts de captació d’aigua des d’on abasteixen els seus dipòsits. Es tracta d’una infraestructura que es va construir fa més de 25 i que ara ha quedat vella, a més es troba localitzada en un punt de difícil accés sobretot quan es produeixen nevades.

Ricardo Blanch, alcalde de Pena-roja de Tastavins, explica els principals problemes que tenen amb el punt de captació. “Natres tenim molta aigua, però el problema que tenim és que està igual que quan se van fer els pous fa 25 anys. Hem de canviar les bombes perquè porten moltes hores, tenim que vallar els pous i hem d’arreglar el camí perquè en cas de nevades hi ha dos trams enquitranats que podrien caure al riu.”

A part de tots estos problemes des de l’ajuntament pena-rogí reclamen l’automatització del sistema perquè de manera remota puguen saber l’estat en què es troba el punt de captació, el funcionament de les bombes i els nivells dels dipòsits. En este sentit, el vicepresident de la Diputació Alberto Izquierdo en una visita a la comarca del Matarranya es va comprometre a estudiar el cas: “el que farem serà enviar als tècnics perquè vegen quin tipus d’automatització seria necessària i intentarem col·laborar els dos municipis i la Diputació per donar solució al problema, que és més tècnic que de subministrament d’aigua.

Este any la Diputació de Terol ha estat treballant a la comarca localitzant i obrint nous punts de captació. En el cas de La Freixneda per problemes en la qualitat de l’aigua, ja que tenen alts nivells de contaminació per nitrats i a Lledó, on els mesos d’estiu pateixen per falta d’aigua.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans