Logotips d'organismes oficials

El pavelló de Vall-de-roures podria reobrir al juny

Les obres de reconstrucció de les instal·lacions estan en el seu equador

Video Thumbnail
Evolucio obres reconstruccio pavell Valde
Les obres de reconstrucció del pavelló de Vall-de-roures es troben en estos moments en el punt mig. Van començar a mitjan febrer i segons les previsions del consistori està previst que finalitzen al juny. Este equipament va ser un dels més afectats a la capital del Matarranya pel temporal Glòria del

Les obres de reconstrucció del pavelló de Vall-de-roures es troben en estos moments en el punt mig. Van començar a mitjan febrer i segons les previsions del consistori està previst que finalitzen al junyEste equipament va ser un dels més afectats a la capital del Matarranya pel temporal Glòria del gener de 2020.

El primer pas de les obres de reconstrucció del pavelló de Vall-de-roures va ser assegurar l’edifici i eliminar la part de l’estructura que podria representar algun perill. I des de fa un parell de mesos han començat en la reconstrucció. Carlos Boné, alcalde de Vall-de-roures, explicava que “pràcticament les dos parets laterals ja s’han tornat a fer i en breu començaran a desmuntar la mitja coberta que quedava i col·locaran la nova”. Es retirarà la part de sostre que va resistir perquè el projecte preveu un redisseny total de la coberta, “es reforçarà l’estructura, se li donarà major resistència i major pendent, perquè si torna a haver-hi una altra nevada com les dos últimes que hem tingut, sobretot la del Glòria, no torne a succeir el que va passar”, recordava l’alcalde.

Durant el temps que el pavelló no s’ha pogut usar, Vall-de-roures ha instal·lat una carpa provisional en una de les pistes de l’institut per tindre un espai a cobert on seguir fent activitats. Esperen retirar-la en breu, si fa bon temps este mateix mes, ja que esta coberta suposa una despesa mensual de més de 4.000 euros. En total, la despesa per l’ajuntament superarà els 40.000 euros pel lloguer de la carpa. Boné comentava l’opció per la qual van optar a falta del pavelló: “Per eixir del pas el que vam fer va ser llogar una carpa de 40 x 20 metres perquè la pogueren usar tant els alumnes de l’institut com per la tarda l’ajuntament per a fer extraescolars els dies de mal temps”.

Si tot va com està previst al juny el pavelló hauria d’estar operatiu, després de més de 4 mesos d’obres de reconstrucció i 500.000 euros de pressupost. El consistori ara està pendent de la resolució de les ajudes convocades pel govern espanyol i que esperen que cobrisquen el 50% de la inversió. Per la urgència de l’obra el consistori va licitar l’obra amb els romanents alliberats del 2020.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans