Logotips d'organismes oficials

L’accés gratuït al Parrissal pels segons residents podrà derivar en una pujada impositiva

L'ajuntament de Beseit propose l'entrada lliure als veïns de segona residència, sempre i quan accepten que això pot portar la creació d'un nou impost per a tots els veïns

El passat 26 de juny, un centenar de persones es va manifestar pels carrers del poble. | R. Lombarte

L’ajuntament de Beseit i els veïns de segona residència han arribat a un preacord de cara a l’accés al Parrissal i la Pesquera. Dijous de la setmana passada es va viure una reunió entre representants de l’Associació de Veïns de Segona Residència i autoritats municipals de Beseit de cara a resoldre un conflicte que dure mesos. Hem de recordar que els segons residents de Beseit han de pagar per accedir als espais naturals del poble com si foren un visitant o turista més, cosa que des de l’associació denuncien des de primavera com un tracte discriminatori. De fet, esta associació de recent creació es va manifestar a finals de juny contra l’ordenança municipal en qüestió, entenent que estan pagant els impostos que els hi pertoque com a veïns de segona residència que són i generant riquesa per al poble.

La proposta que ha llançat l’ajuntament passe perquè des de l’associació firmen un document de compromís, acceptant la possible creació d’un impost nou o una pujada d’impostos per a sufragar el deute municipal, cosa que els segons residents estan disposats a acceptar. De fet, i en unes declaracions a Ràdio Matarranya, la portaveu de l’associació, Montserrat Boix, va destacar que «dijous vam tindre una reunió on vam estar tres membres de l’associació, i des de l’ajuntament ens van proposar presentar un document de compromís firmat pels associats, assumint la nostra responsabilitat d’una possible pujada d’impostos o de la creació d’un impost nou per a sufragar el deute que té l’ajuntament, cosa que acceptaríem com a veïns que som».

De fet, la previsió és que al llarg de les pròximes hores, i una vegada feta la consulta amb tots els membres de l’associació, els veïns de segona residència entreguen este document de compromís al consistori. Una aproximació entre les dos parts i que derivaria «en l’accés gratuït als espais naturals del nostre poble com era abans, i que és l’única cosa que demanem», va recordar Boix. De cara al pròxim 8 d’agost, l’associació tenia convocada una acció al poble. Al respecte, Boix va concretar que «primer teníem preparada una mobilització per a aquell dia de caràcter reivindicatiu que ara quede desconvocada, tot i que igual l’aprofitem com a reunió informativa per a tots els nostres associats». Els veïns de segona residència són una massa social significativa a Beseit.

R. LOMBARTE
Mitjans