Logotips d'organismes oficials

Els segons residents no accepten la proposta de Beseit i no descarten nova mobilització

Des de l'ajuntament els hi proposaven entrar de formar gratuïta als espais naturals a canvi de firmar un document on es comprometien a acceptar una possible pujada d'impostos

Els veïns no descarten una nova mobilització per a este diumenge a les 9.30 hores. | R. Lombarte

Les segones residències han votat de forma majoritària en contra de la proposta que els va llançar l’ajuntament de Beseit per a poder accedir de manera gratuïta als espais naturals del poble. Després de fer una consulta entre els seus membres, l’associació de veïns de segona residència ha acordat no firmar cap document de compromís, tal com els va demanar el consistori, entenent que l’associació de veïns «no podem ser responsables de les decisions que prengue l’ajuntament en matèria impositiva». Dijous de la setmana passada es va viure una reunió entre membres de l’associació en qüestió i autoritats de l’ajuntament per arribar a un consens sobre l’accés al Parrissal i la Pesquera, acordant que els veïns de segona residència podrien accedir de manera gratuïta als espais naturals de Beseit si presentaven un document comprometent-se a que això podia comportar una pujada impositiva o la creació d’un nou impost.

Un compromís que no accepte l’associació de veïns, especificant els motius en un document que va registrar ahir mateix al consistori de Beseit. En ell, s’explique que «els integrants de l’associació de veïns, per majoria en votació realitzada, no estan disposats a firmar cap document de compromís», entenent que l’associació «no podem ser responsables de les decisions que prengue un ajuntament en matèria impositiva». No obstant això, «els veïns consultats sí estan d’acord en assumir els mateixos impostos que la resta de veïns, i per tant beneficiar-se dels mateixos drets». En el document en qüestió, els segons residents al·leguen que «la gratuïtat dels accessos al Parrissal i la Pesquera» per a ells «no ha d’estar supeditada a una pujada d’impostos o la creació d’una nova figura impositiva», sinó que esta mesura «ha de ser presa per a fomentar la bona convivència entre tots els veïns». La carta diu també que l’ordenança sobre els accessos «fomente la divisió entre veïns».

Davant d’esta situació, els segons residents de Beseit no descarten nova mobilització, que tenen demanada per a este mateix diumenge a les 9.30 hores. Una concentració que eixiria des de la plaça del calvari. Els veïns de segona residència de Beseit es van mobilitzar a finals de juny contra eixa ordenança municipal que els obligue a pagar a l’hora d’entrar als espais naturals de la Pesquera i el Parrissal. Des de l’associació denuncien un tracte discriminatori en relació als veïns que tenen la residència habitual a Beseit, i no entenen per què ells han de pagar a l’hora d’usar els espais naturals del poble quan estan pagant els impostos que els hi toque i generen riquesa per a Beseit. L’ordenança en qüestió es va començar a aplicar l’any passat, al·legant qüestions de seguretat contra la covid-19. En estos moments, els segons residents han de pagar el 100% de l’entrada si accedeixen en cotxe al Parrissal i paguen 6 euros si ho fan a la zona de bany de la Pesquera.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans