window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

Vall-de-roures impulsarà un tercer ‘Taller d’Ocupació’ dedicat a la menobra i la jardineria

Parlem del projecte d'ocupació i de formació 'Valdenatura III', i que seguirà la línia de les dos experiències anteriors, vinculat a coneixements d'obra, jardineria i treball forestal

Video Thumbnail
Vall-de-roures impulsa un tercer Taller d'Ocupació dedicat a l'obra i la jardineria
Diuen que no n'hi ha dos sense tres. En el cas del Taller d'Ocupació de Vall-de-roures, serà així. L'Institut Aragonès d'Ocupació ha aprovat una subvenció per a l'ajuntament de la capital comarcal destinada a un programa experiencial d'Ocupació i Formació. De títol Valdenatura III, i seguint la líni

Diuen que no n’hi ha dos sense tres. En el cas del Taller d’Ocupació de Vall-de-roures, serà així. L’Institut Aragonès d’Ocupació ha aprovat una subvenció per a l’ajuntament de la capital comarcal destinada a un programa experiencial d’Ocupació i Formació. De títol Valdenatura III, i seguint la línia de l’exercici passat, el taller en qüestió tindrà una duració d’un any. A través d’ell s’impartiran diferents certificats de professionalitat, tots de nivell 1, i lligats a coneixements de paleta, jardineria i treball forestal. Gràcies a este nou taller d’ocupació, concedit per a un total de 18 alumnes, es formarà en estes tres especialitats, i servirà a la vegada per a la recuperació d’espais degradats o la creació de noves zones verdes del poble. Entre les intervencions contemplades, i segons va avançar el mateix ajuntament, tenim la recuperació dels antics llavadors.

Carlos Boné és l’alcalde de Vall-de-roures, i va concretar que «este taller serà la continuació del que vam tindre l’any passat. L’especialitat i les actuacions previstes es basen en paleta, jardineria i treball forestal. Se’ns ha concedit per a 18 alumnes, que són el doble dels que vam tindre l’any passat». Boné va reconèixer que els ‘Tallers d’Ocupació’ són «una bona fórmula per a augmentar l’oferta d’ocupació i de formació, tant dels veïns del poble com de tota la comarca», i al mateix temps és una ferramenta «per a recuperar zones degradades o crear nous espais que fins a dia d’avui no teníem al casc històric». El taller en qüestió començarà en unes setmanes, i la previsió a «completar algunes de les actuacions que l’any passat, tenim la pandèmia pel mig, no es van poder completar». Este serà el tercer taller de jardineria que s’impulse a la població en pocs anys.

Bona part de les noves zones verdes que es van crear amb l’anterior Valdenatura II les trobem a l’entorn de la Sequiola, si bé este ‘Taller d’Ocupació’ va suposar la creació d’un jardí vertical al parc de les escoles. Un treball que fins i tot va poder conèixer ‘in situ’ la directora provincial de l’INAEM, Patricia Utrillas, a la visita que va presidir el mes de maig del 2022, on va fer entrega dels diplomes de reconeixement als alumnes d’este taller. Al llarg de tot este treball previ, professor i alumnes van desenvolupar diferents actuacions, com l’adequació de l’heliport, la creació de noves zones verdes, així com desbrossar zones superficials de les conduccions d’aigua que connecten Pena i els dipòsits d’aigua del municipi. Al Matarranya, l’any passat vam tindre este Valdenatura II, com també el Taller d’Arqueologia de Comarca del Matarranya i el Taller d’Ocupació de La Freixneda.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans