Logotips d'organismes oficials

L’ajuntament de Valljunquera pren mesures per a frenar la problemàtica de l’habitatge

A finals del 2024, Valljunquera tindrà un total de 9 habitatges de lloguer social. Entre altres mesures, l'ajuntament s'ha posat en contacte amb diversos propietaris de cases buides, per a donar-los una vida útil. D'esta manera estos domicilis els podrien aprofitar altres famílies que busquen viure en el municipi. Mesures que tenen com a objectiu frenar, a poc a poc, el dèficit d'habitatges.

Video Thumbnail
Valljunquera pren diverses accions per frenar la problemàtica de l'habitatge
Gairebé mig milió d'euros, entre el solar i la construcció, és el que invertirà l'ajuntament de Valljunquera amb la intenció de crear 4 habitatges més de lloguer social. I és que gràcies a fons propis i diferents subvencions l'ajuntament pretén posar fi al problema del dèficit d'habitatge. Susana Tr

Gairebé mig milió d’euros, entre el solar i la construcció, és el que invertirà l’ajuntament de Valljunquera amb la intenció de crear 4 habitatges més de lloguer social. I és que gràcies a fons propis i diferents subvencions l’ajuntament pretén posar fi al problema del dèficit d’habitatge. Susana Traver, alcaldessa de Valljunquera, explicava que “hem comprat un solar que té 1.200 m², dels quals utilitzarem una de les parcel·les per a edificar quatre habitatges”.

A més d’este gran projecte, l’ajuntament del municipi ja va adquirir durant el 2022 dos cases. Una d’elles ja està llogada, “la vam comprar a través d’una subvenció d’habitatge de Diputació i l’hem arreglat amb una altra subvenció de Diputació per a obra, l’hem posat en licitació i ja està llogada”, a més, Traver afegix que “el segon habitatge el vam comprar amb fons propis i ara l’estem acabant d’arreglar a través d’una ajuda d’OMEZYMA, esperem que per a la primera setmana de març estiga acabada”.

A Valljunquera sis famílies estan en llista d’espera per a accedir a un habitatge en el municipi, per la qual cosa una altra de les iniciatives que han dut a terme és un inventari de cases buides per a donar-los sortida, siga per a venda o per a lloguer. “Hem contactat amb 14 habitatges diferents, hem aconseguit que es posaren dos a la venda i una d’elles ja està venuda a una família jove del poble, estem molt contents. També hem aconseguit que posaren una per a llogar i l’endemà ja estava llogada”, assegurava l’alcaldessa.

Valljunquera ja comptava amb 3 pisos de titularitat municipal, sumats a les dos cases adquirides el passat 2022 i les quatre que pretenen construir, este municipi del Matarranya disposarà de 9 domicilis destinats a lloguer social a finals de l’any 2024.

I. APARICIO / R. LOMBARTE
Mitjans