Logotips d'organismes oficials

Vall-de-roures celebra una exitosa fira amb gran participació i variades propostes

A part del tradicional mercat ambulant i la carpa comercial i ramadera, va haver-hi un 'encierro' de bous, una mostra de mastins, el concurs de gossos pastors i jocs fets amb materials reciclats

Video Thumbnail
Molta participació i un gran ambient a la Fira de Maig de Vall-de-roures
La Fira de Maig de Vall-de-roures tanca amb èxit una nova edició. Este 2023 va comptar amb més de 100 paradistes en el mercat ambulant, un gran ambient comercial al pavelló, una àmplia presència d'animals i, a més, va acompanyar el temps. Tot això va fer que la gent es bolqués en la Fira Ramadera i

La Fira de Maig de Vall-de-roures tanca amb èxit una nova edició. Este 2023 va comptar amb més de 100 paradistes en el mercat ambulant, un gran ambient comercial al pavelló, una àmplia presència d’animals i, a més, va acompanyar el temps. Tot això va fer que la gent es bolqués en la Fira Ramadera i Comercial i que hi hagués per tot l’espai firal i en les diferents activitats una gran assistència de públic.

L’arrencada de la fira, i la seua principal novetat, no va defraudar. Va consistir en un ‘encierro’ de bous amb cavalls. Segons explica Carmen Lorente, tècnica de cultura de l’ajuntament, “van participar més de 30 cavalls, els genets van sortir molt contents i entre la gent es va crear molta expectació i va agradar molt”. Després de la bona experiència d’enguany, des de l’organització no descarten repetir esta proposta per a les pròximes edicions.

El dissabte, la fira va estar molt centrada en els animals, ja que, a part de l’àmplia exposició de bestiar oví que va albergar la carpa ramadera, allí també es van poder admirar una mostra de mastins del Pirineu, així com els animals que van participar en l”encierro’. A més, a la tarda, va arrencar la primera part del concurs de gossos pastors que va continuar el diumenge al matí i que va finalitzar amb el lliurament de premis al migdia al pavelló. Precisament, este espai, s’ha convertit en un dels epicentres de la fira, allí es van concentrar diverses empreses de la localitat, així com parades d’alimentació, l’escola d’Hostaleria, associacions com Atadi o la Fundació Valdelrrobres patrimonial, que recollia fons per a les seues pròximes actuacions a la localitat. La barra dels Kintos i una proposta de jocs per a tota la família fets amb materials reciclats també va animar molt este espai a cobert. “El pavelló és l’espai més idoni per a esta mena de productes i activitats”, va assegurar Carmen Lorente.

La resta de fira era a l’aire lliure. Des de la llotja de l’ajuntament fins a la zona esportiva de la localitat, hi havia un recorregut replet de parades de tota mena: roba, joguets, accessoris per a la casa i moltes plantes i planter per a l’hort. A meitat del recorregut firal es va instal·lar un espai amb atraccions de fira, amb saltadors, un carrusel i cotxes de xoc que van fer les delícies dels més jóvens. La Fira de Vall-de-roures és eminentment exterior, i tal com compta la tècnica de cultura, “es crea molt bon ambient i la gent i els estands al carrer animen molt la fira”.

La Fira de Vall-de-roures s’ha convertit en un punt de trobada de tota la comarca. Este cap de setmana passat la capital del Matarranya ha atret gent de tot el contorn per a comprar, tafanejar i passar una bona estona xerrant amb la gent.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans