Logotips d'organismes oficials

Rècord de participació a la Fira de la Tapa de Valljunquera

Un cap de setmana replet de gastronomia i moltes activitats per a tots els públics, és el que s'ha viscut el primer cap de setmana de juny a Valljunquera. La fira de la Tapa va atreure a més de 1.000 persones en la darrera edició.

Video Thumbnail
Rècord de participació a la Fira de la Tapa de Valljunquera
Juny ha obert les seues portes amb la sisena edició de La Fira de la Tapa. El municipi de Valljunquera s'ha vist més viu que mai. I és que la Fira de la Tapa es consolida al Matarranya amb un gran èxit de participació. Més de 1.000 persones van acudir a este esdeveniment per a degustar tapes i apren

Juny ha obert les seues portes amb la sisena edició de La Fira de la Tapa. El municipi de Valljunquera s’ha vist més viu que mai. I és que la Fira de la Tapa es consolida al Matarranya amb un gran èxit de participació. Més de 1.000 persones van acudir a este esdeveniment per a degustar tapes i aprendre algunes receptes, a més de gaudir de l’agenda cultural que esta fira oferia. 13 estands, més de 100 pinxos i moltes activitats, en un cap de setmana per a gaudir amb família i amics. Tot això acompanyat d’un gran ambient festiu. Susana Traver, l’alcaldessa en funcions de Valljunquera, afirmava que “esta és la primera edició on traiem una programació amb activitats solapades. Volíem, amb això, que el cap de setmana fos, si cap, més intens que en les 5 anteriors edicions. És per això que a la tarda ens vam trobar amb batucada, amb activitats infantils i amb la demostració de cuina”.

Concurs de morra, DJ per als joves i ludoteca i animació infantil per als més petits. Per als amants de la gastronomia, tast de vins, tallers de cuina i exhibició de tall de pernil. Tot això acompanyat de molta música gràcies als dolçainers ‘La Chanera’ i la batucada ‘Alkalatub’. Un cap de setmana en el qual, a més, els alumnes d’hostaleria de l’IES Matarranya van fer una demostració culinària, “enguany comptem per primera vegada amb l’escola d’hostaleria de Vall-de-roures, de l’institut Matarranya, cosa que ens fa sentir orgullosos. Una formació professional que es desenvolupa aquí a la nostra comarca”, comentava Traver. D’altra banda, el cuiner José Antonio Cerezo va realitzar una demostració, en la qual ens va donar alguna recepta, “un gran cuiner que treballa aquí a Alcanyís, una localitat pròxima, i que va fer un showcooking, amb diferents tapes fredes. Els va ensenyar, a tots els veïns i visitants interessats, les receptes i com es cuinaven estos plats, tots fets amb productes d’aquí de la zona”, va afegir Traver.

L’exparticipant de Màster Chef va portar a cap unes tapes de fusió mexicana a la plaça de l’Ajuntament. Lloc on la gent va acudir a degustar-les i a prendre nota per a poder cuinar-les a les seues cases. “Hem optat per uns plats senzills, per a picar, i perquè la gent que vaja provant. Hem optat per uns ‘nachos’, que és el que fem aquí a Merinos i que és menjar mexicà de fusió, a la nostra manera. I uns ‘tacos dorados’ que van farcits de pernil York, formatge i pollastre. I, al final, hem portat un fantàstic pa de Puigmoreno i l’hem acompanyat d’unes anxoves amb guacamole i olivada. Una miqueta de tot, per a donar una mica més d’alegria a la festa”, explicava Cerezo.

Un cap de setmana molt intens, ple d’activitats, i de gent. Una Fira, la de la Tapa, amb rècord de participació, en la qual s’ha pogut gaudir de la gastronomia i d’un gran ambient festiu.

ISABEL APARICIO
Mitjans