Logotips d'organismes oficials

84.000 euros de sobrecostos per un “defecte del projecte” a la piscina climatitzada de Vall-de-roures

L'Ajuntament de la localitat inicia els tràmits oportuns per reclamar els danys i perjudicis produïts pel problema de climatització a l'espai municipal

Video Thumbnail
84.000 € de sobrecostos per un "defecte del projecte" a la piscina climatitzada de Vall-de-roures
La piscina climatitzada de Vall-de-roures, que ja ha patit retards a causa de diversos problemes, continua donant maldecaps a l'ajuntament de la localitat. Este cop el contratemps té a veure amb la maquinària de climatització. Tal com explica Carlos Boné, alcalde de Vall-de-roures, "es va fer un per

La piscina climatitzada de Vall-de-roures, que ja ha patit retards a causa de diversos problemes, continua donant maldecaps a l’ajuntament de la localitat. Este cop el contratemps té a veure amb la maquinària de climatització. Tal com explica Carlos Boné, alcalde de Vall-de-roures, “es va fer un peritatge a través d’una enginyeria i el resultat ha estat que no estava ben dimensionat el projecte de climatització”, cosa que es traduïx en el fet que “les màquines que s’havien col·locat no tenen prou potència per a assolir unes temperatures adequades en un clima com el nostre. Quan comencem a baixar per sota dels 0 graus la màquina és capaç de mantenir unes temperatures per sobre dels 26-27 graus”.

Des del consistori han adjudicat les obres a una empresa, que ja ha visitat l’espai. La solució consistix a posar unes columnes de climatització. Unes obres que podrien estar acabades ben aviat. Segons han informat des de l’ajuntament a partir de demà, divendres 24 de novembre a les 18.00h i fins al 11 de desembre les instal·lacions es mantindran tancades per realitzar les reformes d’adequació. Segons l’alcalde els dies que estarà tancada seran els mínims possibles, “ja que la instal·lació de màquines i canonades que van per fora i, per tant, no afectaria el funcionament normal de la instal·lació.”

El sobrecost de la inversió ha pujat a 84.000 euros. Sobre això, l’alcalde comentava que “s’ha fet un peritatge, s’ha replantejat el projecte i tota esta documentació l’hem posat en mans dels advocats per iniciar els tràmits oportuns i reclamar a qui tinga la responsabilitat dels danys i els perjudicis que ha ocasionat, cosa que nosaltres considerem que és un defecte de projecte“.

Unes piscines que porten funcionant des del mes d’abril d’este 2023, i que com que “les temperatures no han baixat dels 0 graus, la piscina ha estat funcionant amb normalitat, però ara que comença a fer més fred poden començar els problemes”, afirma Boné. En estes instal·lacions municipals, a més d’estar obertes per nedar de forma lliure, es fan cursos durant tot l’any, com per exemple d’iniciació a la natació, de perfeccionament de la tècnica per a xiquets o aquagym per a persones més grans.

ISABEL APARICIO
Mitjans