Logotips d'organismes oficials

Calaceit desborda esperit nadalenc durant la seua Fira celebrada pel Pont

El Mercat de Nadal i la Fira de l'Oli baten rècords de participació tant d'estands com de públic

Video Thumbnail
Calaceit desborda esperit nadalenc durant la Fira de l'Oli celebrada aquest pont
La 35a Fira de l'Oli i el 4t Mercat de Nadal de Calaceit han estat tot un èxit. Esta darrera edició, celebrada durant el pont de la Puríssima, va omplir de propostes, estands i, sobretot, visitants els principals carrers de la localitat. El moment de la inauguració, dissabte a la tarda, va ser desbo

La 35a Fira de l’Oli i el 4t Mercat de Nadal de Calaceit han estat tot un èxit. Esta darrera edició, celebrada durant el pont de la Puríssima, va omplir de propostes, estands i, sobretot, visitants els principals carrers de la localitat. El moment de la inauguració, dissabte a la tarda, va ser desbordant. La plaça de l’ajuntament estava plena de gom a gom i el compte enrere per a l’encesa de les llums va ser el punt culminant de la celebració. Així ho explicava l’alcalde de la localitat, Juan Miguel Monclús, “estem contents i sorpresos. Ens marquem reptes, però any rere anys ens veiem superats per la gran afluència de gent que ve”. L’esforç de tot el poble s’ha vist recompensat per la resposta massiva d’assistents. Este any els veïns van apostar per una decoració especial, amb un efecte de neu als balcons de la plaça i estrelles de fusta pels carrers, així com l’imponent arbre de Nadal i els llums.

La gent va poder passejar per un recorregut firal ampliat, amb 62 expositors, una vintena més que en l’última edició. Hi havia representació de productes locals, artesanals, gastronòmics, culturals…, i no van fallar els expositors de les diferents associacions i entitats locals. També va destacar la zona lúdica del pavelló, que va ajudar a diversificar i descongestionar la fira, amb una oferta musical, infantil i de foodtrucks.

La plaça Santiago Vidiella va ser l’espai dedicat a l’oli. Allí es va poder degustar i comprar el primer oli de la nova collita. Els productors van sortir molt contents de la fira per l’alta afluència de públic que va propiciar moltes vendes. Este any, a més, es va promocionar la figura de l’ambaixador, que va recaure a Iñaki Ellakuría, redactor en cap d’El Mundo i petit productor d’oli de la zona. En esta edició de la fira també van destacar les curioses demostracions de Biocalaceite sobre el treball tradicional amb les olives.

Aquí pots recuperar el pòdcast del programa ‘Matarranya al dia’ de Ràdio Matarranya dedicat a la Fira de Calaceit.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans