Logotips d'organismes oficials

‘Sierras Matarraña’ reunix més de 300 ciclistes a una prova de la Copa d’Espanya XCM per emmarcar

Juan Luis Pérez, amb un ritme mitjà de 23.69km/h, va parar el cronòmetre a Fondespatla en 3:03:15

Video Thumbnail
‘Sierras Matarraña’ reuneix més de 300 ciclistes en una prova de la Copa d'Espanya XCM per emmarcar
El Matarranya ha demostrat una vegada més que té capacitat i mèrits per fer un campionat de talla nacional. Si el curs passat va acollir la prova inaugural de la Copa d'Espanya d'Enduro MTB, en esta ocasió el projecte Sierras Matarraña ha celebrat la quarta carrera de la Copa d'Espanya XCM. Prova de

El Matarranya ha demostrat una vegada més que té capacitat i mèrits per fer un campionat de talla nacional. Si el curs passat va acollir la prova inaugural de la Copa d’Espanya d’Enduro MTB, en esta ocasió el projecte Sierras Matarraña ha celebrat la quarta carrera de la Copa d’Espanya XCM. Prova de foc que s’ha superat amb escreix i que ha suposat la presència de més de 300 ciclistes procedents de tota la geografia espanyola i fins a cinc nacionalitats diferents. Fondespatla va ser el punt de sortida d’una prova exigent i molt corredora, en què Juan Luis Pérez, líder provisional del campionat, va travessar la línia de meta en primera posició. El ciclista de l’equip Extremadura Ecopilas es va posar per davant des dels primers metres, i va fer els més de 70 quilòmetres que recorrien les localitats de Fondespatla, Ràfels, Mont-roig, Torredarques i Pena-Roja en 3:03:15. La segona posició va ser per a Sergio Gutiérrez amb un crono de 3:04:15, que va passar la línia de meta al mateix temps que Jorge Lamiel, tercer.

El millor temps en categoria femenina va ser per a Maria del Pilar Fernández, del Vas C.D., amb un crono de 3:58:55. La segona posició va ser per a Ainara Elbusto, mentre que la tercera posició va ser per a Joana Puig. Pel que fa a la distància curta, el millor temps va ser per a Javier González, de l’Eukon Conchel, que va fer els 30 quilòmetres del circuit amb un crono de 1:46:43.

Des de la direcció de carrera, Juan Luis Aguilar va concretar que “la satisfacció més gran amb què et quedes és que la immensa majoria dels ciclistes ens van dir que ha estat la millor prova de la Copa d’Espanya, i això és un orgull per a tots els que estem dins este projecte”. Aguilar va recordar que “als participants els va encantar l’entorn i el terreny que tenim, la cursa va estar molt ben marcada”, i una vegada més van agrair la gran implicació dels cinc municipis pels quals va discórrer esta carrera de bici de muntanya.

L’organització d’esta competició ha suposat un gran impacte per al territori. Ja dissabte, el dia previ a la cursa, a Fondespatla s’hi respirava molt ambient esportiu. Així ho va constatar la seua alcaldessa, Nerea Caldú, que va afirmar que “tant a Fondespatla com als pobles del voltant les places hoteleres i les cases rurals estaven totes plenes”. De fet, la cursa “té molta repercussió per als cinc pobles que formem Sierras Matarraña”. A més, l’alcaldessa també va voler destacar la gran implicació de la gent del territori amb la participació d’uns 150 voluntaris.

RUBÉN LOMBARTE / MARTA JIMÉNEZ

 

Mitjans