Logotips d'organismes oficials

El govern autonòmic no descarte restriccions d’horaris i mobilitat si els tribunals tomben el passaport covid

Des del Departament de Sanitat reconeixen que Aragó està en una situació delicada perquè els contagis passen dels 1.000 al dia

La consellera Sira Repollés reconeix que l'evolució de la pandèmia i el número de casos a Aragó està en uns moments delicats. Foto: NDM

El Govern d’Aragó no descarte tornar a les restriccions de mobilitat i d’horaris si els tribunals no es posicionen a favor del passaport covid. Així ho va entendre la consellera de Sanitat, Sira Repollés, durant la seua visita ahir al Inocencio Jiménez de Saragossa. Repollés es va mostrar confiada de la resposta del Tribunal Superior de Justícia a l’aplicació del certificat covid a Aragó, si bé va advertir que es poden veure obligats a «aplicar altres restriccions» per a contindre la transmissió del virus. Unes restriccions alternatives que passarien per regular la mobilitat de la ciutadania i limitar els horaris de la restauració i de l’oci nocturn.

Tot i això, la consellera confie que la resolució dels tribunals «sigue favorable». Per a Repollés, l’aplicació del certificat covid és la solució més sensata per a controlar el virus en uns moments on la incidència va a l’alça. «Hi ha diferents comunitats autònomes i països on el passaport està implementat de fa temps i està funcionant bé», va recordar la consellera. Per això, la consellera de Sanitat va entendre que amb les al·legacions que s’han presentat, l’evolució del virus i el grau d’incidència, el Tribunal Superior de Justícia d’Aragó resolgue a favor de la decisió d’aplicar el passaport covid com més prompte, millor.

De fet, Repollés va entendre que «ens sentim impotents quan fórmules que s’han demostrat eficaces i són adequades per a controlar la pandèmia no som capaços d’aplicar-les». L’hivern passat, i amb unes altres circumstàncies perquè no teníem vacunes, els Nadals es van viure amb bastantes restriccions. Ni festes collectives, ni sopars massius, ni grans alegries. Per això, des del Govern d’Aragó entenen que donat l‘important increment dels contagis en els últims dies i la situació delicada per la qual passe Aragó, s’han de buscar solucions urgents perquè no acabem amb restriccions més severes, com poden ser limitacions d’horaris i de mobilitat.

REDACCIÓ
Mitjans