Logotips d'organismes oficials

Els empresaris del Matarranya preparen la desescalada

Els diferents sectors d'activitats reprenen les seues activitats a l'espera dels allotjaments turístics i bars que la majoria encara no obrin

A poc a poc el sector turístic i comercial de la zona es torna a posar en marxa. / Foto: NDM

L’entrada d’aquest mateix dilluns en la fase 1 del procés de desescalada transforma la situació actual que portaven fins ara en els diferents sectors empresarials del Matarranya.

És el sector de la hosteleria i de la restauració el més afectat encara avui dia. A pesar que els bars poden obrir al públic amb un aforament del 50% de la seua terrassa, no són pocs els qui han decidit romandre amb la persiana baixada per la poca repercussió que aquesta obertura els pugue suposar. Els allotjaments hotelers continuen tancats al públic. L’origen del turisme del Matarranya és de províncies veïnes que encara no tenen permitit la mobilitat interprovincial, per la qual cosa es preveu que el sector quedo tancat fins a finals del mes de juny.

El sector de la construcció i el de la producció no han parat pràcticament. Encara que la càrrega de treball s’ha vist disminuïda i interrompuda en el sector de la construcció, tots dos sectors han pogut seguir i reprendre i realitzar el seu treball.

Els comerços comarcals del Matarranya són en la seua gran majoria locals de venda de productes essencials, per la qual cosa els seus serveis han estat assegurats durant aquests mesos. Els comerços d’una tipologia han obert des d’aquest mateix dilluns.

Per ajudar, des de l’Associació d’Empresaris del Matarranya han elaborat un llistat de recursos necessaris per a afavorir la reincorporació dels diferents sectors a les seues feines habituals. D’aquesta manera en este llistat pretenen ajudar als diferents treballadors a poder localitzar alguns dels materials necessaris per a poder reobrir els establiments seguint les mesures de seguretat. La llista recull punts de venda de màscares, guants o hidroalcohòlics; i altres recursos més complicats d’obtenir com és el cas dels equips de desinfecció amb ozono. A través de l’Associació també s’han organitzat formacions sanitàries per al sector de la restauració.

Durant tot el procés del confinament i la situació de la crisi sanitària l’Associació d’empresaris a ajudar creant una bolsa de voluntaris per poder oferir serveis a tot aquell que els necessito, i així mateix han estat al costat de tots els empresaris ajudant-los en temes relacionats amb protocols de seguretat i oferint informació de temes relacionats amb economia i treballadors com ara els ERTE.

REDACCIÓ
Mitjans