Logotips d'organismes oficials

Arcoiris i l’escola hostalera de l’IES Matarranya renoven el seu conveni anual

Els alumnes de l'escola disposen de 2.000€ en productes carnis anualment

blank
Moment de la firma del conveni entre les diferents entitats. / Foto: J. Puig

El conveni de col·laboració entre el Grup d’Empreses Arcoiris i l’IES Matarranya s’ha renovat este mateix dimarts. El nexe d’unió d’estos dos és sens dubte l’escola d’hostaleria de l’institut comarcal i el restaurant Chapeau en el qual s’oferixen menús i productes locals des del centre. “L’objectiu és teixir nexes entre els sectors de la zona, en este cas el sector educatiu i l’empresarial”, va explicar Ignacio Belanche, director del centre formatiu.

Els productes de quilòmetre 0 són una de les apostes del centre educatiu. L’IES Matarranya compte per al seu desenvolupament hostaler amb diversos dels productes produïts en la zona entre els quals es troba la matèria prima del grup, principalment la carn de porc i de conill. Una fórmula en la qual es veuen beneficiades les dos parts. L’institut accedix a la matèria que promociona el nom de Arcoiris. “El conveni permet tant a la clientela com a l’alumnat conéixer els seus productes per al seu posterior ús professional quan acaben els seus estudis”, va assegurar Belanche.

El conveni concedix en total 2.000 euros en productes carnis a l’escola hostalera perquè els alumnes puguen utilitzar-los en la cuina al llarg del curs en funció de les seues necessitats diàries. “Pensem que estos alumnes seran futurs restauradors. Que siguen conscients del nostre producte per al seu posterior ús és vital, estem sembrant fruits per a dins de molts anys”, va reconéixer Delfín Albesa, president del grup d’empreses. De fet, una de les característiqües del grup es el estar implicat en diverses accions socials com és la donació a l’Ajuntament de Vall-de-roures de l’import dels tests del COVID-19.

L’IES treballa també amb les bodegues més representatives del territori com són Lagar d’Amprius, Mas de Torubio i Bodegas Crial i els productes dels quals servixen de maridatge per als menús degustació que s’oferixen setmanalment en el restaurant Chapeau. Per al centre estos acords “són una manera de visibilitzar i valorar el propi”.

Video Thumbnail

Conveni IES Arcoiris

El conveni de col·laboració entre el Grup d'Empreses Arcoiris i l'IES Matarranya s'ha renovat este mateix dimarts. El nexe d'unió d'estos dos és sens dubte l'escola d'hostaleria de l'institut comarcal i el restaurant Chapeau en el qual s'oferixen menús i productes locals des del centre. "L'objectiu

REDACCIÓ
blank Mitjans blank