Logotips d'organismes oficials

El ‘Dia dels Bolets’ mostra més de 120 espècies diferents a Beseit

Actes micològics formatius i degustacions gastronòmiques aconseguixen la fórmula de l'èxit

Video Thumbnail
Fira Bolet Beseit
Les XXII Jornades Micològiques i el XXIV Dia dels Bolets de Beseit tenen ja una llarga trajectòria. Un any més, els passats dies 26 i 27 d’octubre van reunir a centenars de visitants i interessats per la micologia que, tot i la poca collita de pluges d’aquest any, va aconseguir mostrar un ampli vent

Les XXII Jornades Micològiques i el XXIV Dia dels Bolets de Beseit tenen ja una llarga trajectòria. Un any més, els passats dies 26 i 27 d’octubre van reunir a centenars de visitants i interessats per la micologia que, tot i la poca collita de pluges d’aquest any, va aconseguir mostrar un ampli ventall de bolets.

Les activitats durant el cap de setmana van ser variades i des de l’organització han assegurat que l’èxit de l’esdeveniment resideix en aquesta varietat. Complementar experiències gastronòmiques amb formacions més enfocades als interessats en la micologia aconsegueix que després de 24 anys, el Dia dels Bolets siga reconegut a tot el territori.

Els actes van iniciar amb la sortida amb un micòleg a la recerca de bolets per a la posterior exposició i van prosseguir els actes especialitzats amb una xerrada sobre ‘Comestibilitat i toxicitat entre els Boletus‘ a càrrec d’Eduardo Fidalgo que va assegurar que “qualsevol aficionat hauria de saber les cinc pinzellades importants per a la identificació d’un bolet”.

Fatto in Casa, a càrrec de Feli Gascón i Valentina Bolognia, van realitzar com cada any un curs de cuina amb bolets que va acollir les atentes mirades de desenes d’assistents. Però la degustació gastronòmica en els diferents estands va prendre tota la jornada de diumenge amb plats relacionats amb el món dels bolets i de l’alimentació.

Aquest any, el concurs del bolet més gran es va realitzar al voltant del ‘Bolet de Bestia‘ guardonat amb un menú a la Fonda Urquizu. Pel que fa a la peculiar exposició, aquest any va aconseguir unir a més de 120 espècies diferents de bolets durant tot el diumenge.

PAULA VIVER
Mitjans