Logotips d'organismes oficials

Biela i Terra passa per la Torre del Visco en una jornada gastronòmica

Ana Santidrian i Edurne Caballero han tornat a la comarca per visitar la Torre del Visco sota una col·laboració amb Omezyma

Video Thumbnail
Biela y Tierra Torre del Visco
Una jornada molt completa ha portat de tornada a Biela i Terra al Matarranya. Després d’haver recorregut els camins amb bicicleta durant el passat mes de setembre i haver visitat iniciatives com Matarrania Cosmètica Bio, ara Ana Santidrian i Edurne Caballero han tornat a la comarca per visitar la To

Una jornada molt completa ha portat de tornada a Biela i Terra al Matarranya. Després d’haver recorregut els camins amb bicicleta durant el passat mes de setembre i haver visitat iniciatives com Matarrania Cosmètica Bio, ara Ana Santidrian i Edurne Caballero han tornat a la comarca per visitar la Torre del Visco sota una col·laboració amb Omezyma, la Xarxa de Llavors d’Aragó i les dues entitats.

Un punt de trobada amb agents del territori implicats en crear vincles i sinergies que consoliden l’economia circular de la zona, el que implica la cura de l’entorn, el consum responsable de la matèria primera local i la reducció de la petjada de carboni. Artesans que volen oferir el consum de productes de qualitat i elaborats o directes des de la terra.

El projecte Biela i Terra va recórrer uns 3.000 quilòmetres en bicicleta durant 4 mesos en què van visitar 125 iniciatives del món rural sobre la producció sostenible i la dinamització rural que “són exemples que es poden mantenir als pobles gràcies a una producció ecològica que respecte el medi ambient”, va explicar Caballero. Una tasca de comunicació a través de canals d’informació digitals des dels que ara pretenen fer difusió per arribar al màxim públic possible. Davant d’un sistema globalitzat en el món de l’agoralimentació, Biela i Terra sosté que “una de les coses més repetides durant el camí ha estat veure que la unió fa la força. En aquest sistema crear sinergies és molt important per a llançar petits projectes“.

En aquest cas, la cita d’aquest dimarts a la Torre del Visco va ser una jornada gastronòmica marcada per la despoblació i els productes del territori. Biela i Terra va col·laborar en el debat sobre ‘reptes i eines per al desenvolupament de l’agroecologia a l’Espanya buidada’, seguit d’un dinar degustació amb els productors del territori. Aquests mateixos van marcar el centre de la jornada dins del marc de Pon Aragón en tu mesa a càrrec d’Omezyma. “Aquesta iniciativa aconsegueix connectar a tots els productors i dóna la possibilitat de nodrir-se mútuament“, va assegurar Joaquín Lorenzo, gerent de l’entitat.

PAULA VIVER
Mitjans