Logotips d'organismes oficials

Cartes d’ànims des de lluny als bandos de Fondespatla per a tots els veïns del territori

Les cartes dels veïns de la localitat arriben del voltant del municipi com Dénia o Saragossa i fins i tot d'altres països com França o Alemanya

Podeu trobar algunes d'aquestes cartes al nostre apartat de Finestra oberta i també al eBando de Fondespatla. / Foto: NDM

Els bandos de Fondespatla s’han transformat en una plataforma per enviar-se missatges d’ànim, suport i agraïment entre els seus veïns. Tal com va explicar Carmen Agut, alcaldessa de la localitat “Volem utilitzar el bando del poble per a que totes persones que estan fora de casa, que també estan patint estar lluny de la família, s’expresson i que els seus testimonis els llisguem tots los veïns del poble i així estiguem més a prop”. Les cartes pretenen connectar a tot el poble a pesar de la distància. L’alcaldessa va afegir que “Les cartes estan dirigides al poble de Fondespatla, però podrien ficar tots els pobles, perquè va per tots ells”.

Les cartes dels veïns de la localitat arriben del voltant del municipi com Dénia o Saragossa. Fins i tot d’altres països, podem trobar cartes que arriben d’Alemanya, com la de Marcos Villoro y Laly Caldú; o inclús des de França. Podeu trobar algunes d’aquestes cartes al nostre apartat de Finestra oberta on publiquen les cartes dels lectors. Si consulteu el eBando de Fondespatla també podreu trobar-les. Si vols sortir també en el nostre apartat del lector, envia’ns la teva carta a radiomatarranya@gmail.com estem buscant fotos, vídeos i textos dels nostres lectors durant la quarentena.

Fondespatla també han inicial altres iniciatives des dels propis bandos. Per exemple, proposen ‘Valorar tot el que saps’ animant a apuntar tots els refranys, històries antigues o dits populars per a no perdre’ls mai. També proposen crear un mural de tela amb quadros de ganchillo creats independentment pels veïns del poble i que després s’ajuntaran tots. Per als més petits, els hi proposen gravar-se amb les manualitats que hagin fet per unir a tots els nens en un mateix vídeo.

REDACCIÓ
Mitjans