Logotips d'organismes oficials

Es reinicie la celebració de l’eucaristia en les esglésies del Matarranya

S'han desinfectat tots els temples, per garantir la seguretat dels més fidels, que en la seua majoria són un grup d'alt risc

Video Thumbnail
Misses
El passat cap de setmana van reobrir les esglésies del Matarranya per poder continuar amb la celebració de l'eucaristia, que fins ara s'havia vist paralitzada amb motiu de prevenció de contagis. Dintre d'este procés de desescalada, amb l'entrada de la fase 1 i seguint les recomanacions de la Diòcesi

El passat cap de setmana van reobrir les esglésies del Matarranya per poder continuar amb la celebració de l’eucaristia, que fins ara s’havia vist paralitzada amb motiu de prevenció de contagis.

Dintre d’este procés de desescalada, amb l’entrada de la fase 1 i seguint les recomanacions de la Diòcesi de Saragossa i del Govern Espanyol les esglésies han reobert seguint unes mesures de seguretat com ara limitant l’aforament a un 30% o mantenir una distància de 2 metres. La celebració de l’eucaristia es manté igual, exceptuant canvis en la comunió, en la qual passa el vicari a cada persona; el saludo de paz, es canvie per una inclinació del cap; i la donació es farà en l’entrada al temple. Pel reinici de l’eucaristia s’han desinfectat tots els temples, per poder garantir així la seguretat dels més fidels. I és que dintre del grup de persones que més participen en l’eucarística es troben les persones grans, un grup per tant d’alt risc.

Durant el confinament el encarregat de 8 dels temples del Matarranya, José Orlando Herrera, ha assegurat que els membres de les diferents comunitats religioses li han manifestat la seua tristesa i impotència per no poder celebrar l’eucaristia de forma presencial i viure-la en comunitat. Com a alternativa, des del grup de Facebook, Unidad Pastoral del Matarraña, han oferit vídeos en directe d’algunes eucaristies com ara celebracions a ermites i romeries, com és el cas de San Pol d’Arenys.

Un dels aspectes més durs de la crisi sanitària ha estat l’impossibilitat de celebrar funerals. Tot i que els vicaris sí que estaven autoritzats per a realitzar petits responsos amb tres persones en els cementeris. Una possibilitat que segons ha confirmat Herrera:  “Hi ha hagut molta desinformació a la comunitat de fidels, ja que el sacerdot si podia acudir a l’enterrament”. Encara així, el viari a assegurat que des de l’església han acompanyat a totes les famílies en el seu dol, intentant seguir les recomanacions del Papa Francesc per. A més, els vicaris també han donat assistència presencial en hospitals per aquells que ho han demanat: “hem arribat fins on ens han deixat”, va concloure Orlando Herreras.

JOSÉ BLANCH
blank Mitjans blank