Logotips d'organismes oficials

Resultats acadèmics positius per a l’IES Matarranya en el final de curs a distància

De cara al pròxim curs pràcticament la totalitat de l'alumnat promociona, els centres hauran d'adaptar els continguts per a veure des d'on començar

L'Institut va paralitzar els seus estudis presencials el passat 13 de març. / Foto: J. Puig

El passat 13 de març l’IES Matarranya va paralitzar els seus estudis presencials per a adaptar-se a una nova forma educativa basada en la teleassistència. Un període d’aprenentatge tant per al professorat com l’alumnat que finalment s’han traduït en un balanç positiu a nivell acadèmic. “Hem tingut molt bons resultats, en part motivats també per la normativa que ens ha arribat des del Departament d’Educació, en acord a nivell nacional, de potenciar els resultats de les dues primeres avaluacions i de pujar les notes segons els resultats de la tercera avaluació”, va explicar el director de l’Institut Ignacio Belanche.

De cara al pròxim curs pràcticament la totalitat de l’alumnat promociona i “en aquest sentit estem contents perquè els xavals han continuat treballant des de les seues cases i això ha contribuït a aquesta millora de notes”, va explicar.

Respecte al professorat, aquest mateix any havia rebut una formació en la plataforma educativa Google Classroom, de manera que tenien noció per a utilitzar la plataforma i adaptar les seues classes i materials per a fer-les més “atractives” i “inter-didàctiques”. El director va assegurar que ha estat un procés en el qual han acabat “molt cansats” però que finalment estan “satisfets perquè hem estat capaços de donar resposta a aquest repte que hi ha hagut que afrontar i que crec que en general l’hem superat amb èxit”.

L’inici del curs 2020-2021 s’espera que sigui presencial i consistirà en “reprendre on ens vam quedar”. En aquest sentit, els centres hauran d’adaptar els continguts per a veure des d’on començar.

 

Proves d’accés a cicle formatiu i universitat

El passat 24 es van celebrar en el centre les proves d’accés a cicle formatiu de grau mitjà. I els pròxims 7, 8 i 9 de juliol tindran lloc les proves d’accés a la universitat, que enguany podran realitzar-se per primera vegada en el mateix IES Matarranya. Per a celebrar l’EVAU, “hem habilitat l’espai del saló d’Actes perquè es pugui mantenir la distància de seguretat, un espai ampli que ofereix les millors condicions perquè els xavals puguin estar a gust i concentrats en la realització de les proves i els seus exercicis”, va explicar el director.

JOSÉ BLANCH
blank Mitjans blank