Logotips d'organismes oficials

El Matarranya se suma a les reivindicacions pel 25N

És el Dia internacional per l'eliminació de la violència contra la dona

Video Thumbnail
25N Matarranya
El Matarranya s'ha sumat als actes en commemoració del 25 de novembre, Dia internacional per l'eliminació de la violència contra la dona. Enguany no s'han pogut celebrar grans concentracions i manifestacions com era habitual, no obstant això, des de les institucions sí que han volgut reivindicar est

El Matarranya s’ha sumat als actes en commemoració del 25 de novembre, Dia internacional per l’eliminació de la violència contra la dona. Enguany no s’han pogut celebrar grans concentracions i manifestacions com era habitual, no obstant això, des de les institucions sí que han volgut reivindicar este dia amb diferents actes simbòlics.

Tots els ajuntaments de la província de Terol han penjat als seus balcons un gran llaç morat per visibilitzar el problema social que suposa la violència de qualsevol tipus contra les dones i també recordar les dones que han perdut la vida a mans de parelles o exparelles. També han fet lectura en els diferents municipis d’un manifest conjunt, on s’ha fet un repàs de la situació actual, en este any 2020 que encara no ha acabat, expressem amb dolor la nostra repulsa i unànime condemna dels assassinats de 39 dones i 3 menors. No podem permetre que se seguisca matant a les dones pel simple fet de ser-ho. És necessari cridar ja n’hi ha prou’. Darrere les xifres hi ha vides que s’han trucat per sempre, dones que ja no podran fer projectes de futur, ni veure créixer als seus fills i filles.” El manifest va acabar amb la lectura de tots els noms de les dones assassinades este any.

Diana Albors, psicòloga del Centre de la dona de la Comarca del Matarranya, explicava que la violència contra les dones, no són només els assassinats, sinó que “hi ha un munt de conductes i formes viure que també són violència de gènere i moltes dones no en són conscients, ho accepten i assumeixen i això passa molt més en el món rural. A més, hi ha moltes dones que estan aïllades, que no són independents, se senten soles i pateixen ‘pel que diran’. No els és fàcil acudir als serveis d’ajuda.” Per això, des del Centre comarcal de la dona treballen per donar recursos i suport a les dones dels municipis del Matarranya que poden estar patint qualsevol classe de violència contra elles.

Durant esta jornada també s’ha fet una crida a compartir el màxim d’imatges del 25N per totes les xarxes socials per augmentar-ne la visibilitat, en un any on no s’han fet grans actes als carrers. En este sentit el Centre de la dona ha inaugurat el nou compte d’instagram ‘Matarraña en femenino. En este nou canal pretenen crear una xarxa entre dones del territori, informar de recursos d’interés: formació, subvencions, serveis, etc., i difondre missatges d’apoderament femení, d’ajuda i suport a les dones que viuen una situació de violència masclista en el nostre territori.

Video Thumbnail

Instagram Matarraña en femenino Centre de la dona

El Matarranya s'ha sumat als actes en commemoració del 25 de novembre, Dia internacional per l'eliminació de la violència contra la dona. Enguany no s'han pogut celebrar grans concentracions i manifestacions com era habitual, no obstant això, des de les institucions sí que han volgut reivindicar est

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans